Συμβούλιο στα… αποκαΐδια μια διαρροής

14:33 15/5/2012 - Πηγή: 24wro
Στην σκιά μιας διαρροής υπό αμφισβήτηση, λαμβάνει χώρα η ύστατη προσπάθεια Παπούλια για το σχηματισμό κυβέρνησης...

Κερασάκι στην τούρτα της …αμφισβήτησης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, αποτελεί η χθεσινοβραδινή διαρροή, non-paper, που φέρεται να απηχεί τις θέσεις του Πάνου Καμμένου, αλλά το οποίο ο ίδιος επιμόνως δηλώνει πως δεν του ανήκει.

Η πρωτοφανής ιστορία, που πυροδότησε έντονη πολιτική αναταραχή σε μια χώρα που από τις 7 Μαίου δεν έχει ακόμη καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, παρά
τις αλλεπάλληλες επαφές των πολιτικών αρχηγών και τις συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας, έχει δημιουργήσει έντονη δυσφορία όχι μόνο στο πολιτικό σύστημα αλλά και στους πολίτες που παρατηρούν αμήχανοι τη συνεχιζόμενη απαξίωση των πολιτικών δυνάμεων του τόπου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρέδωσε στον Ανώτατο Πολιτειακό Παράγοντα του τόπου, έγγραφο, στο οποίο καταγράφονται οι επτά προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του κόμματός του σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, όπως τις είχε περιγράψει και ο Πάνος Καμμένος το βράδυ της Κυριακής, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς και ένα «Plan B», όπου αναπτύσσεται ένα εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που οι 7 όροι δεν γίνουν αποδεκτοί.

Ο κος Καμμένος φέρεται να ζήτησε μάλιστα από την Προεδρεία της Δημοκρατίας να αποστείλει το έγγραφο σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να επικοινωνήσει εκείνη τις θέσεις του, πράγμα το οποίο και έγινε. Η ύπαρξη του non-paper, δεν κρατήθηκε για πολύ μυστική, αφού κάποιο εκ των επιτελείων των κομμάτων διέρρευσε την ύπαρξη του, με πρώτους να μεταδίδουν την πληροφορία πολιτικοί συντάκτες από τα σκαλοπάτια της Συγγρού.

Η αντίδραση του Πάνου Καμμένου ήταν άμεση, αρχικά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στοfacebook, όπου δήλωνε κατά λέξη πως «οι πλαστογράφοι ανακαλύπτουν έγγραφα που δεν υπάρχουν.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν διαπραγματευόμαστε με τους υπαλλήλους της τρόικας. Ισχύουν μόνο οι 7 προϋποθέσεις και οι δημόσιες τοποθετήσεις μου. Δεν συνεργαζόμαστε ποτέ με Βενιζέλο Σαμαρά. Ότι λέμε ισχύει για πάντα». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επέμεινε στην τακτική άρνησης του περιεχομένου του εγγράφου και σε διαδοχικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές του παρεμβάσεις, την ώρα που εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, όπως ο Μάκης Μαίλης από το ΚΚΕ, διαβεβαίωναν πως είχαν λάβει στα χέρια τους το πολυσυζητημένο non-paper.

Το σκηνικό περιεπλάκη έντονα από την πρώτη πάντως στιγμή, αφού πηγές τις Προεδρίας της Δημοκρατίας «δικαίωναν» το ρεπορτάζ των δημοσιογράφων, επιβεβαιώνοντας πως ο αρχηγός του νεότευκτου κόμματος, είχε δώσει το επίμαχο έγγραφο στον Κάρολο Παπούλια, με σκοπό να δοθεί στις ηγεσίες των υπολοίπων κομμάτων.

Το ατυχές περιστατικό, που στο βάθος του, παραμένει μέχρι τώρα «ανεξιχνίαστο», έφερε αλλαγή στο πρόγραμμα του ΠτΔ, με το γραφείο τύπου του Κάρολου Παπούλια, να ανακοινώνει σήμερα το πρωί ακύρωση της προγραμματισμένης κατ΄ιδίαν συ
Keywords
Τυχαία Θέματα