Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

08:45 30/9/2011 - Πηγή: 24wro
Τη σύσταση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών αποφάσισε τo Δημοτικό Συμβούλιο...
Θεσσαλονίκης στην τελευταία συνεδρίασή του. Όπως προβλέπεται από το άρθρο 78 του νόμου 3852 («ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»), το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών θ' αποτελέσει συμβουλευτικό όργανο του Δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης
Παναγιώτης Αβραμόπουλος στη σχετική εισήγηση του προς το Σώμα, έργο του νέου αυτού οργάνου είναι , μεταξύ άλλων, η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία και την επαφή τους με την δημοτική ή τις δημόσιες αρχές. Επίσης θα ασχολείται με την ανάληψη τοπικών πρωτοβουλιών και δράσεων για την προώθηση της ομαλής κοινωνικής ένταξής τους. Τέλος το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών θα συνεργάζεται με το Δήμο για τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.
Σύμφωνα με το νόμο, το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών αποτελείται από έντεκα τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη, των οποίων η συμμετοχή είναι τιμητική και άμισθη.

Το Συμβούλιο Ενταξης μεταναστών αποτελείται από τους Δημοτικούς Συμβούλους :

Χρ. Ελευθεριάδης Πρόεδρος του Δ.Σ και μέλη οι Αν. Τελίδης, Χρ. Γιαταγάνα, Χρ. Μάτης, Τρ. Μηταφίδης, Μ. Kωνσταντινίδης και Ελ. Τζιούτζια.

Στο Συμβούλιο θα συμμετέχουν και οι παρακάτω εκπρόσωποι φορέων: Δέσποινα Συρρή, εκπρόσωπος της οργάνωσης «Συμβίωση», Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Φωτεινή Κυριαφίνη, δημοτική υπάλληλος και Ιρίς Χατζινάϊ, εκπρόσωπος του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών «Μητέρα Τερέζα».

Αναπληρωματικά μέλη ορίζονται: Μουχτάρ Φαζλί, εκπρόσωπος της Κοινότητας Αφγανών και Φανή Οφλίδου, εκπρόσωπος του εθελοντικού σχολείου ελληνικής γλώσσας για τους μετανάστες «Οδυσσέας».
Keywords
Τυχαία Θέματα