Συμβολικές καταλήψεις σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

12:21 21/9/2011 - Πηγή: 24wro

 Για δύο ώρες χωρίς μαθήματα...
Συμβολικές καταλήψεις από τις 8-10 σήμερα το πρωί έγιναν σήμερα στα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης τις δύο πρώτες ώρες των μαθημάτων γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις σε βιβλία και τα κενά σε διδακτικό προσωπικό.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων του νομού Θεσσαλονίκης.
Μετά την πρωινή προσευχή, οι κατά τόπους Ενώσεις Γονέων και οι Σύλλογοι σχολείων ενημέρωσαν τους μαθητές για τον σκοπό της συμβολικής κατάληψης, ενώ οι μαθητές και εκπαιδευτικοί απείχαν από τα μαθήματά τους.

«Δεν βάλαμε λουκέτο στα σχολεία, καταδικάζουμε τις καταλήψεις, γιατί θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά. Η δική μας κατάληψη ήταν συμβολική, μία ήπια μορφή κινητοποίησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας από την αρχή της σχολικής χρονιάς» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Γιώργος Θώμογλου και πρόσθεσε ότι η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν ικανοποιητική σε όλο το νομό.

Οι καταλήψεις σχολείων από μαθητές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης έφτασαν σήμερα τις 33, ενώ σε δύο σχολεία απέχουν από τα μαθήματά τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα