Συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις χθεσινές πορείες

13:51 7/12/2011 - Πηγή: 24wro
Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αττικής οδηγούνται σήμερα 21 άτομα καθώς κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στα χτεσινά ...
επεισόδια κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν κατά περίπτωση, τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απρόκλητες σωματικές βλάβες, αντίστασης, εξύβρισης καθώς επίσης και αδικήματα που αφορούν παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και σχετικά με εκρηκτικές ύλες.

Από τα 46 άτομα, που προσήχθησαν, οι 45 είναι Ελληνες και ο ένας
αλλοδαπός. Οι 12 είναι ανήλικοι, ηλικίας 15 έως 17 ετών, 32 είναι από 18 έως 27 ετών και οι υπόλοιποι δύο είναι 33 και 45 ετών.

Στη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν υλικές ζημιές στους υαλοπίνακες δύο καταστημάτων, ενός υποκαταστήματος τράπεζας και πέντε στάσεων λεωφορείων, φθορές σε μάρμαρα προσόψεως καταστημάτων, πεζοδρομίων καθώς και άλλων εγκαταστάσεων και αφαιρέθηκαν είδη ένδυσης από κατάστημα.

Συνολικά 27 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την Τρίτη στην Αθήνα.

Στην Θεσσαλονίκη, επτά άτομα συνελήφθησαν ηλικίας 18 έως 33 ετών και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ η αστυνομία προχώρησε και στη σύλληψη δύο ανηλίκων, οι οποίοι, με εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην Θεσσαλονίκη κατά τα επεισόδια και μεταφέρθηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα