ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Δεν έχω τίποτα να προσφέρω, είμαι ένα σκουπίδι!

22:13 9/11/2012 - Πηγή: 24wro
Η τραγική ιστορία ενός 60χρονου που αυτοκτόνησε επειδή του αρνήθηκαν τη σύνταξη...
Λύθηκε το μυστήριο με το πτώμα που ανακάλυψε αλλοδαπός βοσκός, στην ορεινή βραχώδη περιοχή της Γαλατινής Κοζάνης.Η σορός του 60χρονου αυτόχειρα Γ.Χ. ταυτοποίηθηκε με εκείνη που ανακαλύφθηκε στα βράχια.Πρόκειται για οικογενειάρχη πρώην οικοδόμο από τα Σιάτιστα Κοζάνης, ο οποίος απαγχονίστηκε όταν
διαπίστωσε όταν δεν μπορεί να πάρει τη σύνταξή του.Εξαφανισμένος από τις 29 Αυγούστου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη γυναίκα του και με τα λόγια του της έδωσε να καταλάβει ότι είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει.Η σωρός του βρέθηκε αποσυντιθεμένη έπειτα από σχετική επιχείρηση της Αστυνομίας.Την μοιραία μέρα που ο άνδρας έφυγε από το σπίτι του προκειμένου να πάει στο ΙΚΑ Σιάτιστας για τη σύνταξή του, ενημερώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία ότι κόπηκε η πενιχρή αναπηρική σύνταξη που έπαιρνε, η οποία ήταν και ο μοναδικός οικονομικός πόρος για την οικογένειά του.Αυτοχειρία με αποχαιρετιστήριο τηλεφώνημα

«Γυναίκα δε θα γυρίσω σπίτι. Δεν έχω τίποτα να προσφέρω. Είμαι ένα σκουπίδι. Σας αγαπώ όλους. Να προσέχεις τα παιδιά». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του 60χρονου σε τηλεφωνική συνομιλία με τη γυναίκα του την αποφράδα ημέρα, όπως αποκαλύπτει η ίδια στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

«Δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι έπαθε κάποιο κακό. Ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση», τόνισε η σύζυγος του αυτόχειρα στην εφημερίδα.

Το χρονικό του δράματος του πρώην οικοδόμου

Πριν από έξι χρόνια, ο Γ.Χ. είχε σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια της δουλειάς του με αποτέλεσμα να πάθει ρήξη χιαστού και μηνίσκου. Ο σοβαρός τραυματισμός ήταν αρκετός για να του κόψει το μεροκάματο. Από τότε ξεκίνησε για εκείνον και την οικογένειά του μια μεγάλη περιπέτεια.

«Για τέσσερα χρόνια του δόθηκε αναπηρική σύνταξη 350 ευρώ και μαζί με τα 50 ευρώ του ΕΚΑΣ έπαιρνε 400 ευρώ που ήταν και τα μοναδικά χρήματα που έμπαιναν σπίτι μας», αποκαλύπτει η σύζυγός του.

Τον Φεβρουάριο το ΙΚΑ ενημέρωσε τον ανάπηρο οικοδόμο πως η σύνταξη αυτή θα «κοβόταν», ανοίγοντας φαύλο κύκλο αιτήσεων, ατελείωτων ωρών αναμονής από γραφείο σε γραφείο και αγωνίας, που έκλεισε τελικά με αρνητική έκβαση στις 29 Αυγούστου, βάσει της οριστικής απάντησης του ΙΚΑ.

Η αναπηρική σύνταξη είχε κοπεί οριστικά και θα έπρεπε να περιμένει ο ίδιος πέντε ολόκληρα χρόνια χωρίς κανένα βοήθημα, ώσπου να του εγκριθεί μειωμένη σύνταξη.

Ο πρώην οικοδόμος λύγισε κάτω από το βάρος της φτώχειας και της απελπισίας, μιας και δεν ήταν σε θέση να διεκδικήσει ξανά δουλειά.

pinnokio.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα