ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Τι θα κάνω αν πεθάνει η μητέρα μου;

06:47 7/12/2012 - Πηγή: 24wro

Κοιμάται σε έναν καναπέ δίπλα στο ψυγείο. Συντηρεί τους δύο γιους της και παρότι 57 ετών, η Αναστασία Καραγαιτανάκη...

έχει επιστρέψει στο σπίτι της 84χρονης μητέρας της.

«Νιώθω σαν να έχει γλιστρήσει η ζωή μέσα από τα χέρια μου. Νιώθω σα να είμαι νεκρή», αναφέρει στο οδοιπορικό του πρακτορείου Bloomberg στους δρόμους και τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Η 57χρονη σήμερα Αναστασία ήταν μοντέλο στα νιάτα της
και αργότερα απέκτησε ένα καφέ στη συμπρωτεύουσα αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή της.

Δεν έχει χρήματα να πληρώσει τη θέρμανση και έτσι είναι αναγκασμένοι να ζεσταίνονται με ηλεκτρικές κουβέρτες. Το μόνο τους έσοδο και όχι δικό της είναι η σύνταξη της μητέρας της, μόλις 785 ευρώ για να συντηρηθούν τέσσερα άτομα.

Δύο χρόνια πριν πούλησαν όλα τα κοσμήματά τους για 3.000 ευρώ, χρήματα που δόθηκαν στους γιους της. Ο Γολγοθάς της όμως συνεχίζεται αφού αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Η 57χρονη Αναστασία είναι διαβητική και οι τιμές του σακχάρου αυξάνονται γιατί δεν έχει χρήματα να αγοράσει κρέας και λαχανικά που συνιστά ο γιατρός της, αλλά τρώει ρύζι και φασόλια που της δίνει η εκκλησία.

«Περιμένω κάθε μήνα για σύνταξη της μητέρας μου. Αν πεθάνει η μητέρα μου, τι μπορώ να κάνω; Όλοι εδώ εξαρτώνται από τις συντάξεις των γονιών τους», λέει.

newsbeast.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα