Συγκίνηση για το Σήφη στη Γέργερη

19:06 29/8/2011 - Πηγή: 24wro
Σε κλίμα συγκίνησης και με τις αναμνήσεις ακόμη νωπές, πραγματοποιήθηκε, στη Γέργερη η εκδήλωση στη μνήμη του αδικοχαμένου πιλότου της...
 Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, Σήφη Αναστασάκη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, πριν ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.

Η οικογένεια του ήρωα σμηναγού, συνάδελφοι και φίλοι του βρέθηκαν σήμερα στη γενέτειρα του άτυχου πιλότου, Σήφη Αναστασάκη, όπου, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, πραγματοποιήθηκαν
τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ικάρου της Πολεμικής Αεροπορίας, που πλέον συναντά κανείς, στην είσοδο του χωριού.

Ο δήμος Γόρτυνας πραγματοποίησε σήμερα την εκδήλωση θέλοντας να αποδώσει τιμή στον ήρωα πιλότο αλλά και να διατηρήσει ζωντανή την ανάμνηση του Σήφη Αναστασάκη που έχασε τη ζωή του στα 35 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό του και τα δυο παιδιά τους.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης για τον θάνατου του Σμηναγού

"Πέρασε ένας χρόνος από τον άδικο και πρόωρο χαμό του Ιπτάμενου Σμηναγού Σήφη Αναστασάκη και του συναδέλφου του Αναστάσιου Μπαλατσούκα.

Η είδηση του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος μας συγκλόνισε όλους πέρυσι τον Αύγουστο. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ στην γενέτειρα του Σήφη Αναστασάκη για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον ήρωα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, στο παλληκάρι της Γέργερης.

Κυρίες και Κύριοι,

Έχουμε χρέος να τιμούμε και να θυμόμαστε όλους αυτούς που έπεσαν στο καθήκον για την ασφάλεια της πατρίδας μας. Έχουμε υποχρέωση αλλά και καθήκον να θυμίζουμε σε επετειακό επίπεδο τέτοιου είδους γεγονότα, γιατί μόνο έτσι η θυσία τους μένει ζωντανή ανάμνηση σε μας αλλά και στις επόμενες γενιές.

Τιμούμε σήμερα με την εκδήλωση αυτή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Ιπτάμενου Σμηναγού Σήφη Αναστασάκη την προσφορά του αλλά και την αυτοθυσία του για την πατρίδα, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή ποτέ πια οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας να μην θρηνήσουν άλλα θύματα.

Συγχαίρω το Δήμο Γόρτυνας και την οργανωτική επιτροπή του τοπικού συμβουλίου Γέργερης για την πρωτοβουλία τους αυτή.

Στην αγαπημένη του οικογένεια, στους γονείς, στη γυναίκα και τα δύο του παιδιά, εύχομαι να έχουν πάντα τη δύναμη να σηκώνουν το βάρος της μεγάλης απουσίας του.

Αιωνία η μνήμη σου ήρωα Ιπτάμενε Σμηναγέ Σήφη Αναστασάκη. Η προτομή σου που σήμερα αποκαλύφθηκε θα θυμίζει για πάντα σε όλους μας τον άνθρωπο που αγρυπνούσε για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας μας.

Τιμή και δόξα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Αιωνίας σου η μνήμη".

Το τραγικό δυστύχημα

Ήταν μεσημέρι της 26ης Αυγούστου του 2010, όταν πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική άσκηση τακτικής εναέριας μάχης, στην οποία συμμετείχαν 6 αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, Ένας λάθος χειρισμός είχε ως αποτέλεσμα να συγκρουστούν στον αέρα ένα μονοθέσιο κι ένα διθέσιο F-16, της 115 Πτέρυγας Μάχης. Η μοιραί
Keywords
Τυχαία Θέματα