Συμπορεύτηκαν για το Euro 2020 οι Ιρλανδία, Σκωτία και Ουαλία

17:33 15/5/2012 - Πηγή: 24wro
Κοινή υποψηφιότητα για την ανάληψη της... διοργάνωσης της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020 κατέθεσαν στην UEFA οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Ιρλανδίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας.
Τη διοργάνωση ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει και η Γεωργία, ενώ υποψηφιότητα έχει θέσει από καιρό και η Τουρκία.
Δεδομένου ότι η προθεσμία για την (μη δεσμευτική) εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει σήμερα, η ομοσπονδία της Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι είχε προκαταρκτικές συζητήσεις με τις αντίστοιχες αρχές της Σκοτίας και Ουαλίας, οι οποίες θα συνεχιστούν
τους επόμενους 18 μήνες, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους το χρίσμα.
Σε ό,τι αφορά τη Γεωργία, αν και η απόπειρα για κοινή υποψηφιότητα με το Αζερμπαϊτζάν ναυάγησε (το Αζερμπαϊτζάν επικεντρώνεται στη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων της ίδιας χρονιάς), αποφάσισε τελικά να εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας δήλωσε ότι μέσα στο 2012 θα αρχίσει η κατασκευή νέου γηπέδου στην πόλη Μπατούμι, ανάλογα πλάνα υπάρχουν για το Γκόρι, το Οζουργκέτι και το Ζουτζίντι, ενώ θα γίνει ριζική ανακατασκευή των σταδίων στην πρωτεύουσα Τιφλίδα και το Κουταϊσι.
Η Τουρκία έχει εκδηλώσει από καιρό την επιθυμία να φιλοξενήσει την τελική φάση του EURO 2020, όμως η Κωνσταντινούπολη διεκδικεί με αξιώσεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς και από την UEFA εκφράζονται ζωηρές επιφυλάξεις για το κατά πόσον η γειτονική χώρα μπορεί να κρατήσει και τις δύο διοργανώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα