Στους 100 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδία

15:45 26/9/2011 - Πηγή: 24wro
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις των μουσώνων σαρώνουν το βόρειο και το ανατολικό τμήμα της χώρας πλήττοντας ...
πάνω από 4 εκατομμύρια ανθρώπους.

Τις τελευταίες εβδομάδες τουλάχιστον 94 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα ομόσπονδα κρατίδια Ορίσα και Ούταρ Πραντές.

"Το δεύτερο κύμα πλημμυρών που άρχισε την 19η Σεπτεμβρίου, 12 ημέρες μετά το πρώτο, σκότωσε 19 ακόμα ανθρώπους, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων σε 60" στην Ορίσα, δήλωσε ο Π.Κ. Μοχαπάτρα, αξιωματούχος αρμόδιος για θέματα αρωγής στο ανατολικό αυτό ομόσπονδο ινδικό κρατίδιο.

Οι περισσότεροι θάνατοι
οφείλονται σε πνιγμούς ή την κατάρρευση σπιτιών. Υπολογίζεται ότι 4 εκατ. άνθρωποι επλήγησαν σε 3.000 χωριά στο κρατίδιο.



Οι πλημμύρες είναι οι χειρότερες στην Ορίσα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλέστηκε η εφημερίδα Hindustan Times.

Στο βόρειο κρατίδιο Ούταρ Πραντές έχασαν τη ζωή τους 34 άνθρωποι, είπε ο τοπικός αξιωματούχος Ρ.Σ. Πάντι. Στο γειτονικό κρατίδιο Μπιχάρ, οι αρχές κήρυξαν κατάσταση συναγερμού για πλημμύρες σε 12 περιοχές, ανάμεσά τους και στην πρωτεύουσα Πάτνα. Νερό υπερχείλισε από ένα φράγμα στο οποίο η στάθμη είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί από το 1975, πλημμυρίζοντας αρκετές περιοχές, ανέφερε η εφημερίδα Χιντουστάν Τάιμς επικαλούμενη αξιωματούχους.

Η εποχή των μουσώνων στην Ινδία διαρκεί από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο. Φέτος, πάνω από 900 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών.
Keywords
Τυχαία Θέματα