Στοπ από Σαμαρά στη χρηματοδότηση των ΜΚΟ από το Κράτος

10:52 22/8/2012 - Πηγή: 24wro


Σε μια κίνηση-μήνυμα για τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης προχώρησε ο κ. Α. Σαμαράς...
δεσμεύοντας ουσιαστικά τα υπόλοιπα των εγκεκριμένων πιστώσεων που αφορούσαν τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τα σωματεία
Σε μια ακόμη κίνηση-μήνυμα για τον περιορισμό της κρατικής σπάταλης προχώρησε ο κ. Α. Σαμαράς, δεσμεύοντας ουσιαστικά τα υπόλοιπα των εγκεκριμένων πιστώσεων που αφορούσαν τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και τα σωματεία
(από την κατηγορία δαπανών «2000-πληρωμές μεταβιβαστικές»).

Με εντολή του κ. Σαμαρά, που μετέφερε εγγράφως στους υπουργούς και τους αναπληρωτές υπουργούς ο γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου Τ. Μπαλτάκος, τα ποσά αυτά δεσμεύονται και οι υπουργοί καλούνται να ενημερώσουν εντός δύο ημερών τη γραμματεία της κυβέρνησης για το ύψος των πιστώσεων που θα εξοικονομηθούν.

Επανεξέταση
Οπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μπαλτάκος, όλες οι σχετικές δαπάνες θα επανεξετασθούν από μηδενική βάση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η κίνηση αυτή, που έρχεται σε συνέχεια των περικοπών στους μισθούς και τα προνόμια των μελών της κυβέρνησης αλλά και στη λιτή εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, αποτελεί μήνυμα αποφασιστικότητας για το νοικοκύρεμα του κράτους και για τον περιορισμό της σπατάλης που εξυπηρετούσε -όπως τονίζουν- προσωπικές στρατηγικές πολιτικών στελεχών που εκμεταλλεύονταν κατά το παρελθόν τις ανεπάρκειες της δημόσιας διοίκησης που δεν μπορούσε να ελέγχει τις δαπάνες.

Οπως βεβαιώνουν συνεργάτες του κ. Σαμαρά, ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν και στο αμέσως προσεχές μέλλον, καθώς ο περιορισμός της κρατικής σπάταλης είναι μια διαρκής διαδικασία.

tovima.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα