Στον πυρετό της λίστας στην Κουμουνδούρου

08:52 27/12/2012 - Πηγή: 24wro
Πλήρη επίγνωση έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ των επιπτώσεων που ενδέχεται να προκληθούν στο...
σημερινό πολιτικό σύστημα από τις εξελίξεις γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ.

Γι’ αυτό και διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι πρώτιστο μέλημά τους είναι η διαχείριση του θέματος στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που προσφέρει το θεσμικό οπλοστάσιο της χώρας.

Σε κατ’ ιδίαν βέβαια συζητήσεις δεν κρύβουν και τους φόβους τους ότι μπορεί να επιχειρηθεί "κουκούλωμα" της υπόθεσης προκειμένου να διατηρηθεί το υπάρχων status
quo. Σε κάθε περίπτωση αυτό που περιμένουν στην Κουμουνδούρου είναι εντός των προσεχών ημερών να ενημερωθούν για το πόρισμα των δύο αρμόδιων εισαγγελέων.

Σενάρια για σύσταση Εξεταστικής και Προανακριτικής Επιτροπής

Αν το πόρισμα επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για αλλοίωση της πρώτης λίστας, τότε είναι σίγουρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Η πρόταση για να κατατεθεί απαιτείται ο αριθμός των 30 Βουλευτών, ενώ για να συσταθεί η Επιτροπή χρειάζεται η απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή ο αριθμός των 150 συν ένας Βουλευτών.

Όπως γίνεται αντιληπτό η υπόθεση μπορεί να εξελιχθεί σε θρίλερ με δεδομένο ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ανεξάρτητοι Βουλευτές είναι 150 και αναζητείται ο ένας, ο οποίος μπορεί κάλλιστα να είναι είτε ο κ. Αηδόνης του ΠΑΣΟΚ, είτε κάποιος από τη ΝΔ, με δεδομένο ότι η τελευταία προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατά συνείδηση ψήφο.

Είναι ένα σενάριο που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, ωστόσο στην παρούσα φάση οι πάντες κρέμονται από τα χείλη των κ.κ. Γρ. Μουζακίτη και Σπ. Πεπόνη. Αν δεν προκύψουν στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν την αλλοίωση της πρώτης λίστας τότε στην Κουμουνδούρου, όπως λένε χαρακτηριστικά και πάλι δεν θα αφήσουν το θέμα, αφού οι ευθύνες έτσι κι αλλιώς υπάρχουν.

Για παράδειγμα, λένε, θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις γιατί η λίστα κρατήθηκε στα συρτάρια, ποια ονόματα περιλαμβάνει, γιατί δεν αξιοποιήθηκε για την είσπραξη εσόδων, όπως έγινε σε άλλες χώρες (π.χ. Γαλλία και Γερμανία) και γιατί οι σημερινοί κυβερνώντες, ενώ ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος παραγραφής, καθυστέρησαν επί ένα και πλέον τρίμηνο να ζητήσουν εκ νέου τη λίστα. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι καθοριστικά, καταλήγουν στην Κουμουνδούρου.

24h.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα