Στον ανακριτή ο Ράτκο Μλάντιτς

15:55 27/5/2011 - Πηγή: 24wro

Στον ανακριτή του ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου της Σερβίας...
θα οδηγηθεί εκ νέου ο Ράτκο Μλάντιτς, τον οποίο και επισκέφθηκε η σύζυγός του, Μπόσιλκα. Όπως δήλωσε ο συνήγορος του πρώην επικεφαλής των δυνάμεων των Σέρβων της Βοσνίας...


Μίλος Σάλιτς, η απολογία του Μλάντις διακόπηκε χθες λόγω "ψυχοσωματικών προβλημάτων".

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Σάλιτς, " ο Μλάντις
δεν ήταν σε θέση να παρακολουθήσει τον ανακριτή και μιλούσε ασυνάρτητα".

Ο εκπρόσωπος Τύπου του δικαστηρίου, Μπρούνο Βέκαριτς, αμφισβητεί, ωστόσο ότι η κατάσταση της υγείας του Μλάντιτς είναι τέτοια που να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ανακριτικής διαδικασίας. Ο κ. Βέκαριτς ανέφερε ότι χθες το βράδυ διακόπηκε η ανάκριση, διότι ο Μλάντιτς έπρεπε να πάρει κάποια φάρμακα, ενώ χαρακτήρισε τακτική των δικηγόρων του τους ισχυρισμούς για προβλήματα υγείας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ειδικού δικαστηρίου ανέφερε ότι, χθες, ο Μλάντιτς δήλωσε στην ανάκριση ότι δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο της Χάγης, ενώ αποκάλεσε τους Σέρβους εισαγγελείς "ανθρώπους της CIA". Ο Μπρούνο Βέκαριτς εκτιμά ότι η διαδικασία έκδοσής του στη Χάγη δεν θα διαρκέσει πάνω από επτά ημέρες.

Ο Ράτκο Μλάντιτς οδηγήθηκε χθες ενώπιον της σερβικής δικαιοσύνης με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου. Το ειδικό ποινικό δικαστήριο του Βελιγραδίου του ανακοίνωσε το κατηγορητήριο για τον ρόλο του στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-95).

Ο Μλάντιτς διέφευγε τη σύλληψη από το 1995, όταν και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα γεγονότα της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα. Καταζητείτο από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία και συνελήφθη χθες στο χωριό Λαζάρεβο, κοντά στην πόλη Ζρένιανιν, η οποία απέχει περίπου 120 χλμ. από το Βελιγράδι.
Keywords
Τυχαία Θέματα