Στον «αέρα» το «Ερρίκος Ντυνάν» - Κλείνει το «Γαία»

21:25 2/6/2011 - Πηγή: 24wro
Αβέβαιο είναι το μέλλον της γυναικολογικής κλινικής «Γαία»...
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Capital.gr, το οποίο υπογράφει η Ρόη Χάικου, η «Γαία», η οποία λειτουργεί εντός του «Ερρίκος Ντυνάν» με σύμπραξη του νοσοκομείου και του Ιατρικού Αθηνών, αναστέλλει -όπως όλα δείχνουν- τη λειτουργία της.


Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, σήμερα στην Επιτροπή
Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, έλαβε σχετική επιστολή από τον κ. Αποστόλουλο ότι η επιχείρησή του αποσύρεται από το Γαία. Αυτό επηρεάζει την καθημερινότητα του Ερρίκος Ντυνάν, αφού κατά τη Grant Thornton οι καθαρές ετήσιες απολαβές προς το Ερρίκος Ντυνάν από την εταιρία Γαία ήταν 1,5 εκάτ. ευρώ, όπως επισήμανε ο υπουργός.


Ανέφερε επίσης, ότι το δημόσιο δεν διαθέτει χρήματα για να αγοράσει το Ντυνάν και να το θέσει κάτω από την ομπρέλα του ΕΣΥ. Έκανε λόγο για ανάγκη εξεύρεσης νομοθετικής λύσης καθώς αν το Κοινωφελές Ίδρυμα δεν βοηθηθεί από το δημόσιο θα κλείσει και θα βρεθούν στο δρόμο 1000 εργαζόμενοι.


Πηγές προσκείμενες στο Ερρίκος Ντυνάν ανέφεραν στην ιστοσελίδα Capital.gr ότι «επισήμως το νοσοκομείο δεν έχει ενημερωθεί ακόμη για τις αποφάσεις του Ιατρικού» και διευκρίνισαν ότι η άδεια λειτουργίας μαιευτικής κλινικής ανήκει στο Ντυνάν, αλλά το «Γαία είναι του Αποστολόπουλου», όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι το Γαία δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει, ωστόσο μπορεί το Ντυνάν από μόνο του να λειτουργήσει δική του μαιευτική-γυναικολογική κλινική.


Ο υπουργός ενημέρωσε την Τρίτη την διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν ότι θα κάνει αποδεκτή την εισήγηση του ΝΣΚ, σε σχετική συνάντησή του με τους κ.κ. Ανδρέα Μαρτίνη, πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν και Ανδρέα Βγενόπουλο, επικεφαλής του ομίλου Marfin, παρουσία και των ανθρώπων της Grant Thornton η οποία και εκπόνησε μελέτη για τη χρηματο-οικονομική κατάσταση του νοσοκομείου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για την αποχώρηση του Ιατρικού Αθηνών ελήφθη μετά από την εισήγηση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την παράνομη λειτουργία της κλινικής, την οποία το υπουργείο έκανε αποδεκτή.


Πληροφορίες της ιστοσελίδας Capital.gr αναφέρουν ότι αβέβαιο είναι πλέον και το μέλλον του «Ε. Ντυνάν», λόγω των προβλημάτων χρηματοδότησής του και, ενώ έγιναν προσπάθειες για να βρεθεί η νομική φόρμα ώστε αυτό να ενταχτεί στο ΕΣΥ, οι προσπάθειες αυτές δεν καρποφόρησαν.


Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν ότι οι προσπάθειες ένταξης του «Ε. Ντυνάν» στο ΕΣΥ βρήκαν αντίθετη την Τρόικα.


Στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Υγείας, κ. Θ. Γιαννόπουλος, έκανε πρόταση ώστε 100 από τις κλίνες του «Ε. Ντυνάν» να γίνουν πανεπιστημιακές, ωστόσο για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται χρηματοδότηση από το υπουργείο Παιδείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα