Στόχος οι δαπάνες, όχι οι μισθοί

12:49 14/7/2012 - Πηγή: 24wro

Την εκπόνηση καταλόγου ισοδύναμων μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί... η μείωση των αποδοχών στους ένστολους, επιβεβαίωσαν χθες οι αρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Aμυνας Π. Παναγιωτόπουλος και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας

Π. Παναγιωτόπουλος και Ν. Δένδιας τόνισαν την ανάγκη της μείωσης δαπανών και όχι των μισθών
Την εκπόνηση καταλόγου ισοδύναμων μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί η μείωση των αποδοχών στους ένστολους, επιβεβαίωσαν χθες οι αρμόδιοι υπουργοί
Εθνικής Aμυνας Π. Παναγιωτόπουλος και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, δήλωσε ότι «αναφερθήκαμε στις επαπειλούμενες νέες περικοπές στο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι θυσίες είναι οδυνηρές. Eχουν γίνει περικοπές κατά 37% και οι στρατιωτικοί δεν μπορεί να υποστούν επιπλέον 10-12% νέες μειώσεις».

Σημείωσε επίσης ότι «δεν θα πρέπει να διαταραχθεί η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων» και υπογράμμισε πως το υπουργείο Εθνικής Αμυνας κατάφερε σε δύο εβδομάδες να εκπονήσει κατάλογο ισοδύναμων μέτρων για να αποφευχθούν οι περικοπές των αποδοχών.

Ν. Δένδιας

Αντίστοιχα ο Ν. Δένδιας δήλωσε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει στη μείωση λειτουργικών δαπανών και όχι μισθών. Επεσήμανε ότι δαπανώνται 19 εκ. ευρώ για μίσθωση κτιρίων, 13 εκ. ευρώ για συντήρηση οχημάτων και 37 εκ. ευρώ για καύσιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα με τις περικοπές επιδομάτων, τη μείωση των υπερωριών και το «πάγωμα» των ωριμάνσεων, οι υπάλληλοι όλων των ειδικών μισθολογίων (ένστολοι, γιατροί ΕΣΥ, καθηγητές πανεπιστημίων και ΤΕΙ, δικαστικοί και διπλωμάτες) έχουν υποστεί περικοπές 20-30% στις αποδοχές τους.

ΜΕΤΡΟ - «ΛΑΣΤΙΧΟ»
Στο μικροσκόπιο το επίδομα ετοιμότητας

Στο στόχαστρο της τρόικας έχει μπει το επίδομα Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας (59 ευρώ) που δόθηκε επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου της με Αρ.Πρ.2/45267/ 0022/14-7-2000/ΚΥΑ υπουργών Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών.

Στο στόχαστρο της τρόικας έχει μπει το επίδομα Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας (59 ευρώ) που δόθηκε επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου της με Αρ.Πρ.2/45267/ 0022/14-7-2000/ΚΥΑ υπουργών Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών.

Η συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση, ενώ προβλέπει τον καθορισμό με διαταγή των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων των Μονάδων των ΕΔ, που από τη φύση της αποστολής τους διατηρούν αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, το μέτρο έγινε «λάστιχο» και επεκτάθηκε σε υπηρετούντες σε συγκεκριμένες θέσεις.

Ετσι σήμερα λαμβάνουν το επίδομα Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας οι υπηρετούντες στα Στρατιωτικά Γραφεία των υπουργών, στις Γενικές Διευθύνσεις του υπουργείου και στα Επιτελικά Γραφεία των Αρχηγών.

Αυθαιρεσίες
Πρωταθλητές στην καταστρατήγηση της συγκεκριμένης απόφασης έχουν αναδειχθεί η Αεροπορία και το Ναυτικό, που βάφτισαν Υπηρεσίες και Μονάδες «αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας» χωρίς από το
Keywords
Τυχαία Θέματα