Στο Λονδίνο με συνοδεία 500 ατόμων το ζεύγος Ομπάμα

12:01 24/5/2011 - Πηγή: 24wro
Δέκα εκατομμύρια λίρες θα κοστίσουν στο βρετανικό κράτος τα μέτρα ασφαλείας για την πρώτη επίσημη επίσκεψη...
των Ομπάμα στο Λονδίνο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει έρθει με δική του μεγάλη ομάδα ασφαλείας και με ειδικό εξοπλισμό για την ασφάλειά του.

Τα μέτρα έχουν αυξηθεί μετά την δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν επισημαίνει το Sky News
και ο Μπαρακ Ομπάμα με την σύζυγό του Μισέλ επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν στο μέγιστο την ασφάλειά τους συνοδεύονται επιπλέον από 500 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται περίπου 200 πράκτορες μυστικών υπηρεσιών.

Το ζεύγος Ομπάμα έφτασε στην Ευρώπη με Air Force One - το προεδρικό τζετ Boeing 747 , εξοπλισμένο με συστήματα επικοινωνίας, με κέντρο ελέγχου και με περισσότερα από 80 δορυφορικά τηλέφωνα για να βεβαιωθεί ο πρόεδρος ότι μπορεί πάντα να βρίσκεται σε επικοινωνία. Επίσης, στο αεροσκάφος επέβαινε ανώνυμος αξιωματικός προκειμένου να ξεκινήσει πυρηνική επίθεση, αν χρειαζόταν. Ενώ ομάδα έξι γιατρών ήταν σε επιφυλακή μεταφέροντας μπουκάλια με την ομάδα αίματος του Μπαράκ Ομπάμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος με την σύζυγό του φτάνοντας στο αεροδρόμιο Stansted στο Λονδίνο μεταφέρθηκαν σε ένα εξίσου ασφαλές αυτοκίνητο Cadillac το οποίο φέρει το παρατσούκλι "The Beast", δηλαδή "Το Τέρας".

Το θωρακισμένο αυτοκίνητο, πάχους 8 ίντσων, διαθέτει GPS , ειδικό κουμπί σε περίπτωση πανικού και κινδύνου και διπλά τζάμια. Επιπλέον, πληροφορίες θέλουν στο υπόγειο του Παλατιού στο Μπάκινγχαμ να έχει εγκατασταθεί δικός του κόμβος επικοινωνίας με επιπλέον κρεβάτια για την ομάδα ασφαλείας του.

Σχολιάζοντας την σημασία της επίσκεψης Ομπάμα στην βρετανική πρωτεύουσα, το BBC αναφέρει "κάθε φορά που ένας πρόεδρος των ΗΠΑ έρχεται εδώ υπάρχει πάντα μια ελαφρώς βασανιστική συζήτηση για το αν ή όχι η σχέση εξακολουθεί να είναι ειδική ή μη".

Σε κοινό άρθρο για την εφημερίδα Times, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος δήλωσαν ότι η σχέση μεταξύ των χωρών τους βασίστηκε αρχικά σε αυτό που ονομάζεται συναισθηματικές συνδέσεις, και δεσμοί των ανθρώπων και του πολιτισμού, αλλά τώρα στηρίζεται στα κοινά συμφέροντα και τις κοινές αξίες. "Η δική μας σχέση δεν είναι απλά μια ειδική σχέση, είναι μία ουσιαστική σχέση - για εμάς και για τον κόσμο. "Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία σταθούν μαζί, οι άνθρωποί μας και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να γίνουν πιο ασφαλείς".

"Η αιτία είναι τα κοινά μας συμφέροντα και οι κοινές αξίες. Είναι μια τέλεια ευθυγράμμιση των όσων έχουμε τόσο ανάγκη και αυτό που πιστεύουμε και οι δύο."

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα