Στο κόκκινο η κόντρα για τις καταλήψεις

09:17 11/1/2013 - Πηγή: 24wro

Την απόφασή του να κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ όσο ο κ. Αλ. Τσίπρας δεν...
καταδικάζει τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων επαναβεβαιώνει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο οποίος θεωρεί ότι μια τέτοια στάση από ένα κοινοβουλευτικό κόμμα δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Χθες, μία ημέρα μετά τον χαρακτηρισμό «άκρο» που προσέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ
ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το γραφείο Τύπου της ΝΔ -με αφορμή τις εμπρηστικές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διαμαντόπουλου, ο οποίος είπε ότι ταυτίζεται με τη Βίλα Αμαλία και αναφερόμενος στα θλιβερά γεγονότα του Δεκέμβρη του '08 έκανε λόγο για εξέγερση και επανάσταση- κάλεσε τον πρόεδρο του κόμματος να αποκηρύξει τις τοποθετήσεις αυτές. «Διαφορετικά, κάθε άλλη υπεκφυγή θα ισοδυναμεί με συνενοχή!» σημείωσε η ΝΔ, θέτοντας για πρώτη φορά επίσημα θέμα όχι απλώς ανοχής αλλά συνενοχής του ΣΥΡΙΖΑ στα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Παράλληλα ο κ. Σ. Κεδίκογλου, με αφορμή τις καταλήψεις χθες ραδιοφωνικών σταθμών (Real), της ΕΡΤ 3 αλλά και πολιτικών γραφείων, αφού κατήγγειλε τα περιστατικά σημείωσε: «Φυσικά δεν περιμένουμε πια από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τις νέες καταπατήσεις στοιχειωδών κανόνων δικαίου και δημοκρατικής λειτουργίας μιας κοινωνίας. Τους μάθαμε πια».

Ερωτήματα
Νωρίτερα η ΝΔ είχε θέσει -με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Διαμαντόπουλου- σειρά ερωτημάτων στον κ. Τσίπρα, με πρώτο το εάν παραμένει ακόμα μέλος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ο εν λόγω βουλευτής. Ακόμη ερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:
Αν συμφωνεί με τις αντίθετες προς το Σύνταγμα και τη δημοκρατική ομαλότητα δηλώσεις του βουλευτή του ότι «η αναρχία είναι η άμεση δημοκρατία».

Αν συμφωνεί με τις δηλώσεις που έκανε μέσα στο Κοινοβούλιο ότι η Βίλα Αμαλία θα είναι «το εφαλτήριο που θα πάρει και θα σηκώσει τον κοινοβουλευτισμό». Αν και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροσδιορίζονται στον αναρχικό χώρο.

Αν συμφωνεί με τις δηλώσεις και άλλων βουλευτών του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει καδρόνια, λοστάρια και μάσκες στα στελέχη του στις πορείες και ότι κάθε βουλευτής διατηρεί στο σπίτι του τον «Τσελεμεντέ του αναρχικού».

Αν για τον ΣΥΡΙΖΑ η πυρπόληση της Αθήνας το 2008 ήταν «επανάσταση και εξέγερση».

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα