Στο Χόνγκ Κόνγκ ο πιο ακριβός δρόμος του κόσμου - Πτώση στην Αθήνα

10:32 16/11/2012 - Πηγή: 24wro
Η Causeway Bay, στο Χόνγκ Κόνγκ παίρνει τη θέση της Fifth Avenue, στη Νέα Υόρκη ως η...
πλέον ακριβή θέση σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ η Fifth Avenue χάνει τη πρώτη θέση για πρώτη φορά σε 11 χρόνια.

Αυτό δείχνει έρευνα της Cushman & Wakefield που σημειώνει ότι η δραστηριότητα στη αγορά των καταστημάτων στην περιοχή Ευρώπης κυρίως, εμφάνισε
πόλωση το 2012 με τις μεγάλες πόλεις να ελκύουν τη ζήτηση των διεθνών αλυσίδων πολυτελών προϊόντων.

Την ίδια ώρα ακόμα και στις ποιο ελκυστικές εμπορικά πόλεις στα δευτερεύοντα σημεία η διαθεσιμότητα αυξάνεται ενώ το καταναλωτικό ενδιαφέρον είναι πολύ μειωμένο.

Οι αξίες στην Ευρώπη αυξήθηκαν οριακά 1,7% έως τον Ιούνιο ενισχυμένες από την συνεχιζόμενη ζήτηση των διεθνών αλυσίδων.

Τα ενοίκια σε κεντρικά σημεία των 25 σε σύνολο 31 χωρών στην Ευρώπη παρέμειναν σταθερά ενώ μειώθηκαν σημαντικά στις χώρες που επηρεάστηκαν άμεσα από τα μέτρα λιτότητας όπως Ελλάδα (17,1%), Ιρλανδία (15,1%) Ουγγαρία (13,3%), η σε χώρες με μεγάλη αύξηση της προσφοράς όπως πχ στη Βουλγαρία (7,7%).

Τα κεντρικά σημεία των αγορών παρουσίασαν κινητικότητα με αύξηση στα ενοίκια 14,6% κυρίως στους δρόμους με οίκους μόδας. Σε άλλες αγορές η αύξηση των ενοικίων ήταν ποιο συντηρητική όπως στη Μεγάλη Βρετανία (6,3%), Ιταλία (5,4%) Γερμανία (4,7%), Ολλανδία (4,5%) και Ισπανία (2,0%)

Η Λεωφόρος Champs-Éleesées, στο Παρίσι ήταν η πιο ακριβή περιοχή στην Ευρώπη με αύξηση ενοικίων της τάξης του 30% μεγαλώνοντας τη διάφορα με τη δεύτερη στην κατάταξη New Bond Street, στο Λονδίνο.

24h.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα