Στις Βρυξέλλες ο Χρυσοχοΐδης για το ΕΣΠΑ

21:51 6/7/2011 - Πηγή: 24wro
Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης... Χρυσοχοΐδης, που θα επιδιώξει τη διαπραγμάτευση όσον αφορά την κατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Η πρόταση που θα υποβάλλει ο κ. Χρυσοχοΐδης θα περιλαμβάνει τέσσερα σκέλη, που θα αφορούν την εμπροσθοβαρή κατανομή των κονδυλίων του κοινοτικού προγράμματος.
Σε συνέντευξή του στο ρ/σ ΣΚΑΪ, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι σε πρώτη φάση, οι προσπάθειες
συνδέονται με την απλοποίηση, την επιτάχυνση, την αναδιάρθρωση και εν τέλει, τη διευκόλυνση με κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ.
Το πρώτο σκέλος της πρότασης του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπει την αναδιάταξη των προγραμμάτων με την απένταξη μικρών έργων και την ένταξη ή ενίσχυση υπαρχόντων έργων στους τομείς του περιβάλλοντος, των τεχνολογιών, της κατάρτισης, της επιχειρηματικότητας και, βεβαίως, στον τομέα των μεγάλων έργων.
Το δεύτερο σκέλος της πρότασης αφορά την ενίσχυση συνολικά της ελληνικής οικονομίας και από άλλες δομές, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Το τρίτο, αφορά τη συμμετοχή ιδιωτών στην προσπάθεια, ενώ το τέταρτο αφορά την τεχνική βοήθεια, με στόχο την δημιουργία της κατάλληλης τεχνογνωσίας που θα συμβάλλει στη δυνατότητα της χώρας στο «επιχειρείν».

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα