Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των απαγωγέων του 26χρονου από την Καλλιθέα

08:07 20/10/2012 - Πηγή: 24wro
Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η ΕΛΑΣ τη φωτογραφία του γιου της οφθαλμιάτρου, 26 ετών, από την Καλλιθέα...
που απήχθη στις αρχές το Αυγούστου από το Αίγιο, ο οποίος, παρά γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι για την απαγωγή συνελήφθησαν, δεν έχει βρεθεί και εκφράζονται σοβαροί φόβοι για τη ζωή του. Οι έξι από τους επτά κατορούμενους κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον 4ο ειδικό ανακριτή.
Ανακριτής και Εισαγγελέας ομόφωνα έκριναν ότι πρέπει
να οδηγηθούν στη φυλακή οι έξι άντρες κατηγορούμενοι στην υπόθεση, ενώ διαφορετική εκτίμηση είχαν για τη συγκατηγορούμενη τους η οποία αφέθηκε ελεύθερη.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται το βαρύ κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση στο οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, κακουργήματα όπως της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απαγωγής κ.α. Ως «εγκέφαλος» της απαγωγής του νεαρού φέρεται ένας ηλικιωμένος, φίλος της οικογένειας του 25χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκατηγορούμενοι του στην υπόθεση απολογούμενοι ισχυρίστηκαν ότι ο 72χρονος είναι αυτός που οργάνωσε την απαγωγή και ότι οι ίδιοι είχαν περιφερειακούς ρόλους.

Ευγενία ΤαμπακάκηΟ βασικός κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίζεται πως το θύμα, ο 26χρονος φοιτητής, ήταν εκείνος που του ζήτησε να τον βοηθήσει να «στήσουν» την απαγωγή με σκοπό να αποσπάσει χρήματα από την οικογένεια του.

Πέτρος Μιχελάκος

Ο απαχθείς ονομάζεται Μάριος - Παρασκευάς Παπαγεωργίου, και έως σήμερα, παρά τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, δεν έχει εντοπιστεί (Για αναλυτικότερο ρεπορτάζ πατήστε εδώ)

Αριστείδης Κορέντιος

Κατηγορούμενοι για την απαγωγή είναι οι εξής:

Βασίλειος Ταμπακάκης
Πέτρος Φ. Μιχελάκος, που γεννήθηκε το 1941 στη Μεσσηνία
Αριστείδης Τ. Ορέντιος, που γεννήθηκε το 1967 στη Νίκαια
Βασίλειος Ι. Ταμπακάκης, που γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά
Γεράσιμος Ι. Ταμπακάκης, που γεννήθηκε το 1981 στη Νίκαια
Αναστάσιος Μ. Μπασάντης, που γεννήθηκε το 1955 στην Κουμάνη Μεσαρίας Άνδρου Κυκλάδων
Παναγιώτης Λ. Χαϊκάλης,που γεννήθηκε το 1968 στους Αγίους Αναργύρους
Ευγενία Ι. Ταμπακάκη, που γεννήθηκε το 1976 στον Πειραιά
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

Γεράσιμος Ταμπακάκης

α) διεύθυνση, συγκρότηση, ένταξη σε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων αρπαγής,

β) αρπαγή κατά συναυτουργία με σκοπό εξαναγκασμού παθόντος ή κάποιου άλλου σε πράξη για την οποία δεν έχει υποχρέωση και

γ) απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία με σωματική βία κατά προσώπου και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο ζωής.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα