Στη Δικαιοσύνη το Focus για την «άσεμνη» Αφροδίτη

00:20 21/4/2011 - Πηγή: 24wro
Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν 10 εργαζόμενοι του Focus...
ανάμεσα τους και ο ιδρυτής, για το πρωτοσέλιδο με την άσεμνη χειρονομία της Αφροδίτης της Μήλου.

Σύμφωνα με αναφορές στις γερμανικές εφημερίδες Handelsblattκαι και Tagesspiegel, ο ιδρυτής του περιοδικού Focus Helmut Markwort και ακόμη 9 εργαζόμενοι αναμένεται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο της Αθήνας στις 29
Ιουνίου, μετά από μήνυση 6 Ελλήνων πολιτών. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι της δυσφήμησης, του λίβελου και της βεβήλωσης εθνικών συμβόλων της Ελλάδας.

Το πρωτοσέλιδο του Focus στις 22 Φεβρουαρίου 2010 με τίτλο «Απατεώνες στην Ευρωπαϊκή οικογένεια» φιλοξενούσε ένα άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου που έδειχνε το μεσαίο της δάχτυλο και είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και σχόλια.

Ο ιδρυτής του περιοδικού, που δήλωσε θαυμαστής της Ελλάδας, είπε στην εφημερίδα Tagesspiegel ότι είχε «καθαρή τη συνείδηση» του και έκανε απλώς το δημοσιογραφικό του καθήκον. Παράλληλα ανέφερε ότι την υπόθεση θα την αναλάβουν οι δικηγόροι του περιοδικού όταν πάρουν στα χέρια τους επίσημα την κλήση από το δικαστήριο. «Δεν κρύβομαι ούτε και φοβάμαι ότι μπορεί να χρειαστεί να πάω φυλακή» είπε ο Helmut Markwort.
Keywords
Τυχαία Θέματα