Στη Δικαιοσύνη οι Βρετανοί που ξυλοκόπησαν ομοεθνή τους ... σχεδόν μέχρι θανάτου

22:20 19/11/2012 - Πηγή: 24wro
Βρετανός εναντίον Βρετανών ... έρχονται αντιμέτωποι, αύριο, στο...
Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για περιστατικό ξυλοδαρμού ... που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνδρα, 32 ετών σήμερα.

Το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού σημειώθηκε στα Μάλια, τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2008, έξω από μπαρ, όπου συναντήθηκαν δύο παρέες Βρετανών. Οι νεαροί που είχαν "προηγούμενα" λόγω ποδοσφαιρικών διαφορών ενεπλάκησαν σε άγριο καυγά. Οι φίλοι του 32χρονου Βρετανού κατάφεραν να ξεφύγουν, όμως ο 32χρονος εγκλωβίστηκε
μεταξύ των έξι ομοεθνών του, οι οποίοι τον χτυπούσαν ασταμάτητα στο κεφάλι και το σώμα, με γροθιές αλλά και ένα σπασμένο μπουκάλι, ενώ δε σταμάτησαν ούτε όταν ο άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε, αιμόφυρτος, στο έδαφος.

Στο εδώλιο θα καθίσουν έξι άτομα, ένας 25χρονος, ένας 24χρονος και τέσσερις 23χρονοι κατηγορούμενοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Το παραπεμπτικό βούλευμα κάνει λόγο, μάλιστα, για πρωτοφανή αγριότητα που επέφερε σοβαρότατες κακώσεις, προκαλώντας "άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του και εμπόδισαν αυτόν σημαντικά, και για μεγάλο χρονικό διάστημα, να χρησιμοποιεί το σώμα και τη διάνοιά του".

Ο 32χρονος, σήμερα, Βρετανός νοσηλεύτηκε ως τις 4 Ιουλίου 2008 στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, για να μεταφερθεί κατόπιν στη νευροχειρουργική κλινική από όπου πήρε εξιτήριο στις 4 Σεπτεμβρίου 2008, έχοντας υποβληθεί σε τρία χειρουργεία στο κεφάλι.

Ο άνδρας πήρε εξιτήριο μετά από 3μηνη νοσηλεία, "με συναιοσθηματική αστάθεια, σοβαρά εγκεφαλικά τραύματα, που υπέστη στο πρόσθιο μετωπιαίο κροταφικό λοβό, τα οποία επέφεραν μόνιμη σημαντική δυσλελιτουργία στην ικανότητα γνώσης, εξασθένηση της γενικής μνήμης, αλλαγή συμπεριφοράς. Όλα αυτά χρήζουν περαιτέρω θεραπευτικής αγωγής σε ειδικό νευροθεραπευτικό κέντρο με αβέβαια αποτελέσματα" - αναφέρεται στο βούλευμα.

Η δίκη, πιθανότατα δε θα επηρεαστεί από τις κινητοποιήσεις των δικαστικών, ενώ οι διάδικοι θα έχουν μαζί τους διερμηνείς ενώ έχουν ζητήσει και τεχνολογική υποστήριξη (μικρόφωνα) στην αίθουσα.
Keywords
Τυχαία Θέματα