Στενό μαρκάρισμα της τρόικα στις τράπεζες

14:55 14/6/2011 - Πηγή: 24wro
Ανησυχία προκαλεί στις εγχώριες τράπεζες...
η επικείμενη ανάθεση σε διεθνή οίκο του ελέγχου του χαρτοφυλακίου ώστε να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο προβαίνουν σε επαρκείς προβλέψεις.
Η ανάθεση αυτή γίνεται κατ’ επιταγή της τρόικα η οποία ανησυχεί ότι οι προβλέψεις των ελληνικών τραπεζών για επισφαλή δάνεια είναι μικρότερες των ελάχιστα απαιτούμενων με αποτέλεσμα ο
κίνδυνος να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που εμφανίζεται.
Καλή πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι τράπεζες θα σπεύσουν να προσαρμοστούν στο τρέχον τρίμηνο με συνέπεια η εικόνα στις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου να είναι σημαντικά διαφοροποιημένη από αυτή του τριμήνου.
Παράλληλα πέρα από το στενό μαρκάρισμα της τρόικα στο θέμα των επισφαλειών υπάρχει και η πρόβλεψη για ελάχιστο CoreTier Iστο 10% με συνυπολογισμό των προνομιούχων μετοχών. Ο εν λόγω δείκτης διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στο 10,5% με τάσεις μείωσης γεγονός που σημαίνει αναγκαιότητα για νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και ένταση της πίεσης για συγχωνεύσεις.
Στο θέμα των συγχωνεύσεων και εξαγορών ειδικά από ξένες τράπεζες η τρόικα έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν ισχύει η δυνατότητα βέτο του ελληνικού δημοσίου.
newscode 
Keywords
Τυχαία Θέματα