Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ελπίζουν να χάσουν με 10 μονάδες

08:31 20/1/2012 - Πηγή: 24wro
Οι δημοσκοπικές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως είναι φυσικό, ανησυχούν την Ιπποκράτους...
Ωστόσο, υπάρχουν υπουργοί και κορυφαία στελέχη που πιστεύουν ότι υπάρχουν ακόμη ελπίδες το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει κόμμα εξουσίας, αν ανεβάσει τα ποσοστά του στις κάλπες και μπορέσει να ανατρέψει την αυτοδυναμία της ΝΔ.

Είναι εύκολο αυτό; Οι ΠΑΣΟΚοι
που ελπίζουν, λένε ότι ο νέος πρόεδρος, ενδεχομένως μπορέσει να συσπειρώσει, να επαναφέρει αρκετούς από αυτούς που «δραπέτευσαν» για τον Κουβέλη και τον Συνασπισμό και να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ ζωντανό. Είναι βλέπετε κόμμα εξουσίας, ζει και αναπνέει μέσα από αυτή. Αν ελαχιστοποιηθούν οι ελπίδες επανόδου στην κυβέρνηση, το πιθανότερο είναι να φυλλορροήσει και να οδηγηθεί σε διάλυση.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, το κόμμα που πριν από δυόμισι χρόνια κατέγραψε περιφανή νίκη με ποσοστό 43,9% και 160 έδρες, τώρα –σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του- θα αγωνιστεί για το ποσοστό του… 1977. Τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε κερδίσει ποσοστό 25,3% και 93 έδρες. Υπάρχει μια αξιοσημείωτη σύμπτωση: Το ΠΑΣΟΚ, για να φτάσει στο 25% οφείλει, με βάση τις σημερινές δημοσκοπήσεις, να καταγράψει άνοδο ίση με εκείνη που κατέγραψε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1977, σε σχέση με το 1974. Περίπου 11%, ποσοστό καθόλου ευκαταφρόνητο.

Αυτό όμως το 25%, για αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποτελεί πλέον ένα «μαγικό» αριθμό. Πιστεύουν ότι αν καταφέρουν να το συγκεντρώσουν, θα έχουν ελπίδες, χάνοντας ακόμη και με 10 μονάδες, θα ανακόψουν τηναυτοδυναμία της ΝΔ και θα παραμείνουν «ζωντανοί». Με μια αξιοπρεπή (υπό μια έννοια) κοινοβουλευτική ομάδα και κυρίως, μέσα στο παιχνίδι σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Πριν δυο χρόνια, όλα αυτά θα ακουγόταν σαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας ή σαν παραμύθια με δράκους που βγάζουν φωτιές. Σήμερα είναι σενάρια πραγματικά που τα επεξεργάζονται και τα συζητούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Του κόμματος που έχει ακόμα τόσο αριθμό βουλευτών, που θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση μόνο του.

Σημεία των μνημονιακών καιρών…
Keywords
Τυχαία Θέματα