Στα 8,7 εκατομμύρια ανέρχονται τα είδη του πλανήτη μας

15:50 27/8/2011 - Πηγή: 24wro
Το ζωικό και φυτικό βασίλειο αριθμούν συνολικά περί τα 8,7 εκατομμύρια ...είδη, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό PLoS Biology. Το νούμερο έχει υπολογιστεί κατά προσέγγιση, καθώς ο εντοπισμός και κατηγοριοποίηση του συνόλου της πανίδας και χλωρίδας που κατοικεί τον πλανήτη Γη θα απαιτούσε περισσότερα από 1000 χρόνια!

Όπως δηλώνουν οι επιστήμονες που διενήργησαν την έρευνα, ο υπολογισμός έγινε κατόπιν μελέτης των σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ των «κλαδιών» και των «φύλλων» του «οικογενειακού
δέντρου της ζωής» στον πλανήτη. Η συντριπτική πλειοψηφία από τα 8,7 εκατομμύρια είδη ανήκει στην πανίδα με τους μύκητες, τα φυτά, τα πρωτόζωα (γένη μονοκύτταρων οργανισμών) και την άλγη και άλλους μικροοργανισμούς να ακολουθούν. Στον υπολογισμό δεν συμπεριλαμβάνονται βακτήρια και αντίστοιχοι οργανισμοί.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες «είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο αριθμός των ειδών με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη, ενώ την ίδια στιγμή μεταλλάσουμε το φυσικό τοπίο με τόσο ταχύ ρυθμό που αγνοούμε τον αντίκτυπό μας στη ζωή».
Keywords
Τυχαία Θέματα