ΣΟΚ: Διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Οζάλ

21:28 27/4/2012 - Πηγή: 24wro
Σoκ προκαλεί η είδηση που καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του NTV...
με πηγή το πρακτορείο Anadolu και αναφέρει ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης CHP επέδωσε πρόταση στο Προεδρείο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης με την οποία ζητάει την διερεύνηση της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του πρώην Προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ καθώς και των ισχυρισμών για τον θάνατό του.

Να θυμίσουμε ότι ο Τουργκούτ Οζάλ έφυγε από τη ζωή στις 17 Απριλίου
1993 από καρδιακή προσβολή. Για τις συνθήκες του θανάτου του έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς διάφοροι ισχυρισμοί τόσο από την οικογένειά του όσο και από τρίτους.
“Εάν το γεγονός ερευνηθεί, θα αποδειχτεί ότι πρόκειται για σκάνδαλο ανάλογο του Γουοτεργκέιτ, που οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου των ΗΠΑ Νίξον”, έχει αναφέρει ο Κορκούτ Οζάλ υποστηρίζοντας ότι ο αδελφός του δολοφονήθηκε από κάποια οργάνωση, τα πλοκάμια τής οποίας φτάνουν μέχρι το προεδρικό μέγαρο Τσάνκαγια. Σε άλλο σημείο έιχε επισημάνει: “Έβαλαν κάποιον στην Τσάνκαγια και τον σκότωσε. Ποιος έδωσε ρεπό στους γιατρούς και στις νοσοκόμες του μεγάρου; Θα πρέπει να ερευνηθεί. Υπάρχει μια μεγάλη οργάνωση, που φτάνει έως το προεδρικό μέγαρο”.
Μάλιστα, ο Κορκούτ Οζάλ έχει κατονομάσει την πολυπλόκαμη οργάνωση Εργκενεκόν ως υπαίτια για τη δολοφονία του αδελφού του, αλλά και του Αντνάν Μεντερές, του Tούρκου πρωθυπουργού που καταδικάστηκε σε θάνατο διά απαγχονισμού το 1961, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 27ης Μαΐου του 1960. Ο Κορκούτ Οζάλ υποστηρίζει ότι ο αδελφός του γνώριζε ποιος σκόπευε να τον δολοφονήσει, μάλιστα του είχε πει το όνομα. “Έπειτα από κάποια χρόνια, πληροφόρησα το Κρατικό Δικαστήριο Ασφαλείας για το όνομα (σ.σ. Ερόλ Σιμαβί). Αυτό το όνομα διέρρευσε αργότερα στον Τύπο. Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι ο θάνατός του δεν είναι φυσιολογικός. Είναι ξεκάθαρο ότι δηλητηρίασαν τον αδελφό μου”. Ο μεγαλύτερος γιος του Τουργκούτ Οζάλ, Αχμέτ, έχει δηλώσει πως ο πατέρας του δηλητηριάστηκε, ενώ η σύζυγος του εκλιπόντος, Σεμρά, έχει υποστηρίξει ότι ο άνδρας της δεν πέθανε από καρδιακή προσβολή.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα