Σόιμπλε: Δεν υπάρχουν συζητήσεις για αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους

15:15 8/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας B. Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν... συζητήσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας έγιναν ενόψει της άτυπης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στην πόλη Godollo της Ουγγαρίας. Την άποψη ότι η κατάσταση στην
Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία μπορεί να αντιμετωπιστεί εξέφρασε ο υπουργός οικονομικών του Βελγίου Didier Reynders.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να διαψεύσουν τα νέα σενάρια για αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους και τις εκτιμήσεις που  εξέφρασαν χθες τα γερμανικά ινστιτούτα που χαρακτήρισαν αυτό το ενδεχόμενο ως βέβαιο.  "Όσον αφορά την Έλλάδα, θα υπάρξει αναδιάρθρωση", είπε ο Kai Carstensen, επιτελής του οίκου ερευνών Ifo, κατά την παρουσίαση του κοινού, εαρινού πορίσματος των ινστιτούτων. Το χρέος της Ελλάδας συνεχίζει να διογκώνεται με γοργούς ρυθμούς και έχει φτάσει σε ύψος που είναι πια εξαιρετικά δύσκολο να αποπληρωθεί στο σύνολό του, είπε ο Carstensen. Ο ανάλογος κίνδυνος για Ιρλανδία και Πορτογαλία είναι σαφώς χαμηλότερος, συμπλήρωσε.
Στο πόρισμά τους, τα γερμανικά ινστιτούτα τάσσονται υπέρ της υιοθέτησης ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού πτώχευσης, με σαφή πρόβλεψη για τη συμμετοχή ιδιωτών ομολογιούχων.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα