Σκάκι για τον Γιώργο κάθε ανασχηματισμός

10:26 19/6/2011 - Πηγή: 24wro
Δύο ανασχηματισμούς έκανε ο πρωθυπουργός το τελευταίο εννιάμηνο κι αυτούς με το…
στανιό. Μοιάζει σαν σκακιστής που παίζει μόνος του για να καταρρίψει το ρεκόρ του.

Η αρχή έγινε τον Σεπτέμβριο του 2010 όταν οι… ωδίνες του ανασχηματισμού άρχισαν μερικές ημέρες πριν από την ανακοίνωσή του, κορυφώθηκαν την αναμενόμενη ώρα στην ώρα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων της τηλεόρασης αλλά τελικά έγιναν σε «ώρα ΠΑΣΟΚ», αρκετές ώρες μετά τα μεσάνυχτα, κάτι που ουδέποτε είχε ξανασυμβεί στα μεταπολιτευτικά χρονικά.

Σε ώρα ΠΑΣΟΚ

Δυο ανασχηματισμοί, που μόνο «μπάχαλο» θα μπορούσε
να τους χαρακτηρίσει κανείς, αφού προηγουμένως είχαν γίνει συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων που διήρκησαν ως αργά το βράδυ και υπήρξαν παρεμβάσεις όχι μόνο των κομματικών στελεχών, αλλά και της μητέρας Μαργαρίτας και του αδελφού του πρωθυπουργού κ. Νίκου Παπανδρέου, που λέγεται ότι είχε λόγο στις περίφημες λίστες. Λίστες που σβήστηκαν και ξαναγράφτηκαν πολλές φορές στη διάρκεια της νύχτας, μέχρι να βγει σχεδόν κατάκοπος ο κ. Γιώργος Πεταλωτής να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό του… «ξενύχτη», όπως λένε χαριτολογώντας στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Σταθερός στην πρακτική που εφαρμόστηκε τις τελευταίες ημέρες, με πολύωρες συνεδριάσεις θεσμικών οργάνων που ολοκληρώνονταν «μαύρα μεσάνυχτα», ο κ. Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε και πάλι η ροή της πληροφόρησης να είναι ανεπαρκής. Από το Μέγαρο Μαξίμου ανακοινώθηκε ότι, λόγω της μεγάλης διάρκειας που είχε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, «ο ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί το πρωί της Παρασκευής και η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι». Έτσι, δεν αποφύγαμε την επανάληψη του μνημειώδους θρίλερ του Σεπτεμβρίου του 2010, τότε που ο πρώτος ανασχηματισμός της κυβέρνησης Παπανδρέου, ανακοινώθηκε από τον κ. Γιώργο Πεταλωτή… τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μετά από πολύωρες αμφιβολίες σχετικά με το αν το ΠΑΣΟΚ έχει διασπαστεί και αν ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει κάτοχος του περίφημου δαχτυλιδιού που του δώρισε ο Κώστας Σημίτης, η ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος δεν ξεκαθάρισε το τοπίο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει αναβρασμός με περίπου 50 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν εκδηλώσει την επιθυμία να μιλήσουν στη συνεδρίαση. Η νύχτα φαινόταν μεγάλη για το θέατρο του παραλόγου…

Oι «αμφισβητίες»

Κι ενώ μέχρι το μεσημέρι, οι φερόμενοι ως «αμφισβητίες» έμοιαζαν έτοιμοι να… ανασχηματίσουν τον Γιώργο Παπανδρέου, το 24ωρο ολοκληρώνεται με τον Πρωθυπουργό να τους ανασχηματίζει εκείνος. Το μπάχαλο ήρθε να ενισχύσει η πληροφορία ότι ο ανασχηματισμός πιθανότατα θα αναβληθεί, επειδή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε εσπευσμένα στις Βρυξέλλες να δώσει εξηγήσεις. Η πρωθυπουργική οικογένεια είχε λόγο σε όλες τις εξελίξεις, στην Ιπποκράτους τα στελέχη καθόντουσαν σε αναμμένα κάρβουνα και τα τηλέφωνα στο κόμμα έπαιρναν φωτιά.

Η δυστοκία που χαρακτήρισε το χθεσινό ανασχηματισμό έχει προφανώς να κάνει με το γεγον
Keywords
Τυχαία Θέματα