Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Στουρνάρα - Τρόικας

20:58 17/9/2012 - Πηγή: 24wro
Σημαντική είναι η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα και υπουργούς της κυβέρνησης, ενώ...
εντείνονται οι διαβουλεύσεις για το πακέτο των μέτρων. Στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα με την τρόικα σημειώθηκε πρόοδος ωστόσο τίποτα ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί. Επιπλέον συμφωνήθηκε η επαφή με την τρόικα
να είναι καθημερινή.

Αναλυτικότερα, ο κ. Στουρνάρας παρουσίασε μέτρα για την «τρύπα» των 4 δισ. στο πακέτο των μέτρων ωστόσο η τρόικα δεν έχει δώσει ακόμη το «πράσινο» φως καθώς επιμένει σε περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις, ενώ εκκρεμεί και το μείζον θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Επίσης, εξετάζονται κλιμακωτές περικοπές σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, σενάριο που αν απορριφθεί πιθανόν να οδηγήσει σε μειώσεις συντάξεων από 480 ευρώ.

Τόσο το οικονομικό επιτελείο όσο και η τρόικα δεν έκαναν δηλώσεις μετά τη σύσκεψη, ωστόσο σε συζητήσεις του ο επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών Πολ Τόμσεν τόνισε ότι θα υπάρξει συνολική ενημέρωση όταν υπάρξει τελική συμφωνία.

Στις 20.30, ο κ Στουρνάρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ώστε να τους ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα προβλήματα που προκύπτουν.

madata.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα