Σημαντική αύξηση του κόστους δανεισμού και της Ιταλίας

20:43 26/6/2012 - Πηγή: 24wro
Σημαντική αύξηση του μεσοπρόθεσμου κόστους δανεισμού της υπέστη σήμερα, 26 Ιονίου, η Ιταλία, η οποία άντλησε 3,91 δισεκατομμύρια ...
ευρώ δημοπρατώντας διετή, τετραετή και δεκατετραετή ομόλογα. Το ποσό αυτό ήταν κοντά στο μέγιστο στόχο της δημοπρασίας.

Αναλυτικά, η Ρώμη διέθεσε τίτλους διετούς διάρκειας συνολικής αξίας 2,99 δισεκατομμυρίων ευρώ με επιτόκιο 4,712%, απόδοση που συνιστά αύξηση 0,675 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 4,037% της προηγούμενης δημοπρασίας παρόμοιων χρεογράφων, που έγινε στις 28 Μαΐου.

Παρά
ταύτα, η ζήτηση για τους διετείς τίτλους ήταν μάλλον αναιμική, με τους επενδυτές να υποβάλουν προσφορές που υπερκάλυψαν το διατιθέμενο ποσό μόλις κατά 1,65 φορές.

Οι λιγοστές προσφορές καταδεικνύουν τη χαμηλή ζήτηση που καταγράφηκε για το ιταλικό χρέος, γεγονός που αποτελεί κακό οιωνό για την υπερχρεωμένη Ιταλία, που πασχίζει να αποφύγει το δρόμο της Ισπανίας και να μην καταφύγει στους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς διάσωσης.

Επιπλέον, η Ιταλία διέθεσε 4ετείς και 14ετείς τίτλους αθροιστικής αξίας 916 εκατομμυρίων ευρώ με επιτόκιο 5,2 και 5,29% αντίστοιχα. Οι εν λόγω τίτλοι είναι συνδεδεμένοι με τον πληθωρισμό.

Αύξηση του κόστους δανεισμού της υπέστη νωρίτερα και η Ισπανία.

skai.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα