Σφράγισαν εργοστάσια θανάτου στην Κίνα

23:47 9/7/2012 - Πηγή: 24wro
Το προσωρινό κλείσιμο 12 εργοστασίων...
στην ανατολική Κίνα αποφάσισαν οι τοπικές Αρχές, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που ζούσαν σε κοντινή απόσταση από τις βιομηχανίες αυτές είχαν αφύσικα υψηλά ποσοστά μολύβδου στον οργανισμό τους.
Αυτό αποκαλύπτει η Εφημερίδα της Κινεζικής Νεολαίας (Zhongguo Qingnian Bao), με την ανακοίνωση του δήμου της πόλης Σιάν, στην επαρχία Σιανγκσί να αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα εργοστάσια, που παράγουν χημικά προϊόντα, ανακυκλωμένο χαρτί ή επεξεργάζονται μέταλλα, έκλεισαν «για να διεξαχθεί έρευνα».
Η υπόθεση ήρθε στο φως
τον περασμένο μήνα, όταν σε ένα αγοράκι που ζούσε κοντά στη βιομηχανική ζώνη της πόλης εντοπίστηκε υψηλό ποσοστό μολύβδου.
Ακολούθησαν ιατρικές εξετάσεις και σε άλλα παιδιά και βρέθηκαν άλλα 15 με αντίστοιχο πρόβλημα. Ανήσυχοι, οι γονείς ζήτησαν από τις αρχές να κλείσουν τα εργοστάσια.
Ο μόλυβδος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος αφού μπορεί να μπλοκάρει την παραγωγή αιμογλοβίνης, η οποία μεταφέρει το οξυγόνο στα όργανα του σώματος. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευπαθή στη δηλητηρίαση από μόλυβδο.
Ο δήμος υποχώρησε στις πιέσεις των γονέων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για διαρροή μολύβδου από τη βιομηχανική ζώνη, ενώ υπογράμμισε ότι το κλείσιμο των εργοστασίων είναι προσωρινό.
Keywords
Τυχαία Θέματα