Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία

11:07 16/7/2012 - Πηγή: 24wro
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, ενώ σε υψηλά...
επίπεδα θα διατηρηθεί στις υπόλοιπες περιοχές και θα φτάσει στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 42 και πιθανώς τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου και στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 40 και πιθανώς τοπικά 41 βαθμούς Κελσίου.
Θα υπάρξει ενίσχυση των βόρειων ανέμων στα 7 με 8 μποφόρ από το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια.
Αναλυτικότερα: Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 41 και πιθανώς τοπικά 42 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά παραθαλάσσια έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά. Στα υπόλοιπα θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ και στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία,την ανατολική Στερεά,την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από αργά το βράδυ στα βόρεια βόρειοι 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 42 και πιθανόν τοπικά 43 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 40 και πιθανώς τοπικά έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από αργά το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 40 και πιθανώς στα νότια τοπικά έως και 41 βαθμούς Κελσίου.

deltiokairou.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα