Σε κίνδυνο η εθνική Ιταλίας...

13:03 2/6/2012 - Πηγή: 24wro
To νέο σκάνδαλο των στημένων αγώνων απειλεί ακόμη και τη συμμετοχή της εθνικής Ιταλίας στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος...
που ξεκινούν την επόμενη Παρασκευή 8 Ιουνίου. Στην υπόθεση έχει αναμειχθεί ο κεντρικός αμυντικός της Γιουβέντους Λεονάρντο Μπονούτσι, ενώ ο αρχηγός των «Ατζούρι» και συμπαίκτης του στους «μπιανκονέρι» Τζίτζι Μπουφόν καταφέρθηκε κατά των δημοσιογράφων και των διαρροών από την εισαγγελία της Κρεμόνα.

Στη
συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι και ο ίδιος είχε στοιχηματίσει ενάμισι εκατομμύριο ευρώ (!) το 2010! Ο Μπουφόν βρέθηκε κι αυτός στο «μάτι του κυκλώνα», καθώς οι κανονισμοί της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας απαγορεύουν στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να στοιχηματίζουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ο προπονητής
Μετά τη στοχοποίηση του Μπουφόν από τον Τύπο, ανέλαβε δράση ο Τσέζαρε Πραντέλι. Ο Ιταλός εκλέκτορας δήλωσε δημόσια πως αν είναι καλό για το ιταλικό ποδόσφαιρο, τότε ας μην πάρει μέρος η εθνική Ιταλίας στο «EURO 2012»! «Για μένα δεν υπάρχει πρόβλημα αν μας ζητήσουν να μην πάμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για να βοηθήσουμε το άθλημα», δήλωσε ο «Καίσαρας» Πραντέλι και συνέχισε: «Θα ήθελα να μιλώ μόνο για ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχουν εξελίξεις που με εμποδίζουν να το κάνω. Θέλω να επαναλάβω ότι όσοι ποδοσφαιριστές έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο, τότε δεν θα είναι μαζί μας στη διοργάνωση. Αν θέλουμε να κάνουμε σταυροφορία, τότε ας γίνει».

Στη συνέχεια ο 54χρονος προπονητής υπερασπίστηκε τον Μπουφόν: «Ο Τζίτζι είναι πολύ δυνατός, έχει προσωπικότητα και γνωρίζει καλά να κρύβει τις δυσκολίες, που περνά, όταν πρέπει. Ομως και οι ισχυροί μπορούν να λυγίσουν». Ωστόσο, ο Πρεντέλι μία μέρα νωρίτερα είχε δηλώσει με βδελυγμία για τους ποδοσφαιριστές που στήνουν αγώνες, αν και κερδίζουν πολλά χρήματα και δημοσιότητα: «Ντρέπομαι που πρέπει να χρειαστεί κάποια στιγμή να κληθώ να υπερασπιστώ ποδοσφαιριστές-σπασίκλες».

Οι εξελίξεις, όμως, από το σκάνδαλο έφεραν σε δύσκολη θέση τον Ιταλό τεχνικό. Ο Πραντέλι απέκλεισε τον αριστερό μπακ Ντομένικο Κρισίτο της Ζενίτ, γιατί τη Δευτέρα το πρωί οι εισαγγελείς βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο των «Ατζούρι» στη Φλωρεντία για να του παραδώσουν το κατηγορητήριο για εμπλοκή του στο σκάνδαλο τον Μάιο του 2011, όταν αγωνιζόταν στην Τζένοα.

Ο Ιταλός εκλέκτορας δεν έκανε το ίδιο και για τον Λεονάρντο Μπονούτσι της Γιουβέντους, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν έχει εκδοθεί κατηγορητήριο σε βάρος του. Ομως χθες αποκαλύφθηκε ότι και για τον κεντρικό αμυντικό της «Γιούβε» είχε εκδοθεί κατηγορητήριο για συνεργασία σε αθλητική απάτη από τις 3 Μαΐου. Ομως δεν παραδόθηκε, όπως έγινε στην περίπτωση του Κρισίτο. Υστερα από την αποκάλυψη, ο Κρισίτο πέρασε στην... αντεπίθεση: «Με έδιωξαν από την αποστολή, ενώ δεν είχα κάνει κάτι μεμπτό. Αντίθετα, άλλοι συμπαίκτες μου έμειναν στο απυρόβλητο. Θέλω δικαιοσύνη».
Keywords
Τυχαία Θέματα