Σε καμένη αποθήκη στην Τρίπολη βρέθηκαν 53 πτώματα

19:41 27/8/2011 - Πηγή: 24wro
O Στιούαρτ Ράμσεϊ, ο ανταποκριτής του Sky News που βρίσκεται…
στη Λιβύη, δήλωσε ότι μέτρησε 53 πτώματα σε καμένη αποθήκη στη Νότια Τρίπολη.

Ο Ράμσεϊ δήλωσε: «Είναι μια σκηνή μαζικής δολοφονίας» και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τουλάχιστον 150 άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε εκείνο το σημείο στις 23 και τις 24 Αυγούστου την ώρα που οι αντικαθεστωτικοί πολεμούσαν για να πάρουν τον έλεγχο της Τρίπολης από
τα στρατεύματα που είναι πιστά στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Στο Sky news, κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι τα θύματα ήταν κυρίως πολίτες και σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του Καντάφι. Παράλληλα, ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε ότι το πρώτο πλοίο που έχει αναλάβει την απομάκρυνση των ξένων από την Τρίπολη έφτασε σήμερα στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, με 263 επιβαίνοντες, στην πλειοψηφία τους Αιγύπτιους και Αλγερινούς που εγκατέλειψαν τη λιβυκή πρωτεύουσα.

Το τουρκικό αυτό πλοίο το οποίο είχε ναυλώσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΟΙΜ) έφτασε στο λιμάνι της Βεγγάζης γύρω στις 12:30 ώρα Ελλάδος.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου, Ενβέρ Χοτζάι, δήλωσε σήμερα ότι το Κόσοβο αναγνωρίζει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των Λίβυων εξεγερμένων ως τη νόμιμη εξουσία της Λιβύης.

«Με χαρά σας ενημερώνω ότι η Δημοκρατία του Κοσόβου αναγνωρίζει επισήμως το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης ως τη μόνη κυβερνητική αρχή στη Λιβύη», δήλωσε ο υπουργός.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο αναγνώρισε σήμερα και το Τόγκο. «Η κυβέρνηση του Τόγκο αποφάσισε να αναγνωρίσει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του λαού και των συμφερόντων της Λιβύης», ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα