Σε εξέλιξη μεγάλη κυβερνοεπίθεση κατά της Ιαπωνίας

17:55 3/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ανώτατο στέλεχος της ιαπωνικής κυβέρνησης αποκάλυψε ότι οι διπλωματικές και κοινοβουλευτικές υπηρεσίες…
της χώρας βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο στόχαστρο άγνωστων hackers. Αν και απέφυγε τις ευθείες βολές, άφησε σαφή υπονοούμενα για τους δράστες.


Ο αναπληρωτής γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Isao Saito είπε ότι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Άνω και της Κάτω Βουλής δέχτηκαν επίθεση, με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν passwords και άλλα δεδομένα από
τους υπολογιστές


της Κάτω Βουλής. Επιπλέον, σχεδόν ταυτόχρονα εκδηλώθηκαν επιθέσεις με στόχο τις διπλωματικές αποστολές της Ιαπωνίας σε διάφορες χώρες, κάτι που προφανώς δε μπορεί να θεωρηθεί απλή σύμπτωση.


Ο Saito είπε ότι η επίθεση εκδηλώθηκε από server που βρίσκεται στην Κίνα, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Δεν κατηγόρησε, ευθέως, πάντως τις κινεζικές αρχές, καθώς υπάρχει και η περίπτωση οι επιτιθέμενοι να βρίσκονται εκτός Κίνας και απλά να χρησιμοποιούν απομακρυσμένα το συγκεκριμένο server.


Φαίνεται ότι η Ιαπωνία έχει «μπει στο μάτι» κάποιων. Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο σημειώθηκε κυβερνοεπίθεση με στόχο τη Mitsubishi Heavy Industries, η οποία είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές του ιαπωνικού στρατού.


Keywords
Τυχαία Θέματα