Σε δίκη παραπέμπεται ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ

23:01 13/12/2012 - Πηγή: 24wro
Εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατάχρηση εμπιστοσύνης και...
απάτη
Σε δίκη για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης παραπέμπεται ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν, κατηγορίες που ενδέχεται να τον οδηγήσουν σε παραίτηση, σε μία από τις δύο υποθέσεις που εκκρεμούσαν εναντίον του και τις οποίες ερευνούσε η δικαιοσύνη, έγινε γνωστό σήμερα από δικαστικές πηγές, πέντε εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Αντίθετα, στο αρχείο τέθηκε η πιο σοβαρή υπόθεση που αφορούσε την παράνομη χρηματοδότηση των προεκλογικών
εκστρατειών του Λίμπερμαν μέσω εταιρειών που αποτελούσαν βιτρίνα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γενικός εισαγγελέας Γεχούντα Γουάινσταϊν.

«Αφού εξέτασα την υπόθεση κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να απαγγελθούν κατηγορίες για την πρώτη υπόθεση, την οποία αποφάσισα να κλείσω», εξήγησε ο Γουάινσταϊν σε ανακοίνωσή του.
Σε αυτή την υπόθεση, ο Λίμπερμαν, επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος Ισραήλ Μπεϊτενού, κινδύνευε να αντιμετωπίσει κατηγορίες για «ξέπλυμα χρήματος, δωροδοκία μαρτύρων, κατάχρηση εμπιστοσύνης και απάτες».

Τα γεγονότα αφορούσαν την περίοδο 2001-2008, οπότε ο Λίμπερμαν ήταν βουλευτής και κατείχε μια σειρά υπουργικών θέσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί αν του απαγγελθούν κατηγορίες, τις οποίες απορρίπτει, για αυτή την υπόθεση.

Όμως ο Γουάινσταϊν απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του Λίμπερμαν για «κατάχρηση εμπιστοσύνης και απάτη» επειδή προήγαγε τον ισραηλινό πρώην πρεσβευτή στη Λευκορωσία Ζεέβ Μπεν Άριεχ, ο οποίος είχε δώσει στον υπουργό απόρρητες πληροφορίες σχετικά με μια έρευνα της αστυνομίας της Λευκορωσίας εναντίον του έπειτα από αίτημα της ισραηλινής δικαιοσύνης.

Ο σχολιαστής του κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού Μόσε Μάγκμπι εκτίμησε ότι ο Λίμπερμαν θα παραιτηθεί. Ο ίδιος αναμένεται να κάνει δηλώσεις αργότερα σήμερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα