Σχετικά ήρεμες οι σημερινές διαδηλώσεις στον μουσουλμανικό κόσμο

19:33 20/9/2012 - Πηγή: 24wro
Με σχετική ασφάλεια και ηρεμία πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι αντι-δυτικές κινητοποιήσεις σε πολλές χώρες του ...
μουσουλμανικού κόσμου, παρά την παρουσία χιλιάδων διαδηλωτών. Παρόλα αυτά, η Ουάσινγκτον εξέδωσε νέα προειδοποίηση για το Πακιστάν, σύμφωνα μη την οποία οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στη συγκεκριμένη χώρα .

Στο Πακιστάν – που φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους Μουσουλμανικούς πληθυσμούς
παγκοσμίως- χιλιάδες διαδήλωσαν στο Ισλαμαμπάντ και σε άλλες μεγάλες πόλεις, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ και υπέρ του Ισλάμ και καίγοντας αμερικανικές σημαίες.

Στο Ισλαμαμπάντ, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πυροβόλησε στον αέρα για να διαλύσει τους διαδηλωτές, που προσπάθησαν να πλησιάσουν στη συνοικία όπου βρίσκονται πολλές δυτικές διπλωματικές αποστολές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τουλάχιστον 50 άνθρωποι .

Οι πακιστανικές αρχές κήρυξαν εθνική αργία την Παρασκευή προς τιμήν του προφήτη Μωάμεθ, και η Δύση ανησυχεί για τις διαδηλώσεις της αυριανής ημέρας

Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν και στη Νιγηρία όπου χιλιάδες διαδηλωτές έκαψαν αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες , φώναζαν συνθήματα όπως "Θάνατος στην Αμερική" και "Θάνατος στο Ισραήλ" και ζητούσαν την άσκηση δίωξης στους παραγωγούς της αντι-ισλαμικής ταινίας. Τις διαδηλώσεις περιφρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δεν προκλήθηκαν περαιτέρω εισόδια.

Την ίδια ώρα οι αντιαμερικανικές διαδηλώσεις παρέλυσαν τις δραστηριότητες στη Σρι Λάνκα σε διάφορες πόλεις με μουσουλμανικό κυρίως πληθυσμό στην περιοχή Αμπάρα. Οι διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα και την αμερικανική σημαία ενώ τράπεζες, δημόσιοι θεσμοί και καταστήματα έμειναν κλειστά για προληπτικούς λόγους.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ινδονησία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει αύριο Παρασκευή – ημέρα της προσευχής των μουσουλμάνων- όλες τις διπλωματικές της αποστολές στη χώρα, φοβούμενη νέες βίαιες διαδηλώσεις κατά της προβολής της αντι-ισλαμικής ταινίας.

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο και οι πρεσβείες, τα προξενεία, σχολεία και ιδρύματα της Γαλλίας για προληπτικούς λόγους σχεδόν σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες , μετά την οργή που προκάλεσε στο Ισλάμ η δημοσίευση «προσβλητικών» σκίτσων του Μωάμεθ από την γαλλικό σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα