Σχέδιο διαφυγής και πολιτική κόντρα για το Σύνταγμα

21:06 29/6/2011 - Πηγή: 24wro
Επικοινωνία με τον υπουργό  Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή …
και Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να ενημερωθεί και να ενημερώσει με την σειρά του την Ολομέλεια της Βουλής για τα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου να προστατευτούν οι εγκλωβισμένοι πολίτες στο μετρό του Συντάγματος πολλοί εκ των οποίων χρήζουν ιατρικής βοήθειας. Ο υπουργός Οικονομικών
είπε πως «διαμορφώθηκε μηχανισμός για να προστατευτούν οι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια». Επιπροσθέτως ο κ. Βενιζέλος καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Αλέκος Αθανασιάδης λίγο μετά την ψηφοφορία λέγοντας ότι «Κανεις δεν μπορεί να εκβιάσει την ψήφο του βουλευτή είτε μας βολεύει είτε όχι».

Νωρίτερα, ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης είπε «Απαράδεκτο αμόκ βίας που συμπράττουν δυνάμεις ασφαλείας και κουκουλοφόροι, οι οποίοι είναι καταγγελτέοι  ….υπάρχουν θεωρίες για νεκρούς ζητώ από τη κυβέρνηση να πάρει θέση ….. με ενημερώνουν ότι 500 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στο μετρό». Ο κ. Θανάσης Παφίλης ανέφερε πως προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Παπουτσή και έκανε έκκληση προς την κυβέρνηση προκειμένου να βρει τρόπο «να ανοίξει δρόμος προς το μετρό του Συντάγματος ώστε να δοθεί βοήθεια στους εγκλωβισμένους». Από την πλευρά του ΛΑΟΣ ο κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε «Βλέπουμε ποιοι έχουν  καταστρέψει το σύμπαν. Τωρα μας φταιει η αστυνομία βεβαίως να προστατευτεί το δικαίωμα στη διαδήλωση, είδατε όμως εσείς ειρηνικούς διαδηλωτές». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας συμφώνησε με την πρόταση Παφίλη ενώ ο κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης είπε πως «Η ηχηρή φωνή της πλατείας ηχεί στο κοινοβούλιο..  χαίρομαι που όλες οι πτέρυγες της βουλής είναι προς την κατεύθυνση να προστατεύσουμε ειρηνικούς διαδηλωτές…  η αστυνομία ορθά προστάτευσε κοινοβούλιο…».

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων έχει κατορθώσει να διαλύσει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

"Ξενοδοχεία εκκενώνονται, ο σταθμός του μετρό έχει μεταβληθεί σε θάλαμο αερίων, αθώοι ειρηνικοί διαδηλωτές έχουν εγκλωβιστεί και φωτιές εκδηλώνονται σε κτίρια, ενώ τα ασθενοφόρα αδυνατούν να παραλάβουν τραυματίες και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη βοήθειας", ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

"Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύεται ότι δεν έχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης των λίγων «γνωστών αγνώστων». Αντίθετα, καταφεύγει στην αλόγιστη χρήση χημικών, που έχουν μετατρέψει το κέντρο της πρωτεύουσας σε “κόλαση”.

Οι ευθύνες του κ. Παπουτσή είναι αυταπόδεικτες και τεράστιες», κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Keywords
Τυχαία Θέματα