ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

22:28 8/4/2012 - Πηγή: 24wro
Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας...
αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Αρχικώς είχε προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Παπαδήμου με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη, προκειμένου η υπουργός Ναυτιλίας να ενημερώσει τον πρωθυπουργό
για τα αποτελέσματα του ραντεβού με τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ.
Η αβεβαιότητα όμως για το αν η 48ωρη απεργία των ναυτικών που έχει προγραμματιστεί για Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη θα γίνει ή θα ανασταλεί, οδήγησε τον πρωθυπουργό στην απόφαση να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη. Στο μίνι υπουργικό συμβούλιο θα περιμένουν να ακούσουν την απόφαση της ΠΝΟ, η ηγεσία της οποίας συνεδριάζει αυτή την ώρα για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα, να αξιολογήσει τις απαντήσεις της κυρίας Διαμαντοπούλου για το ΝΑΤ και ακολούθως να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην εξαγγελθείσα απεργία.
Το κλίμα ωστόσο πυροδότησαν η καταγγελία της κυρίας Διαμαντοπούλου ότι δέχθηκε απειλές για νέες απεργίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αλλά και η μετωπική επίθεση της υπουργού Ναυτιλίας εναντίον των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.
Εκτός του πρωθυπουργού, της κυρίας Διαμαντοπούλου και του υπουργού Μεταφορών στο μίνι υπουργικό συμβούλιο παίρνουν μέρος ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.
Ενδέχεται δε να παραστεί και ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.
Εκτός από την πιθανή απεργία της ΠΝΟ που αν προχωρήσει θα κρατήσει τα πλοία δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, κινητοποιήσεις για την Μεγάλη Πέμπτη εξήγγειλαν και οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ που καταγγέλουν μπαράζ απολύσεων.

apospasma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα