Σαν πρωταθλήτρια η Γιούβε!

18:58 29/4/2012 - Πηγή: 24wro
Οι Μισέλ Πλατινί και Τζιαμπιέρο... Μπονιπέρτι ήταν στις εξέδρες και η Γιουβέντους πέρασε άνετα από τη Νοβάρα με 4-0, με διπλό Βούτσινιτς, πλησιάζοντας κι άλλο στην κατάκτηση του Scudetto!

Στο «Σίλβιο Πιόλα» της Νοβάρα υπήρξαν υψηλοί προσκεκλημένοι αλλά και περισσότεροι από 6.000 τιφόζι της Μεγάλης Κυρίας, που μετέτρεψαν τον αγώνα σε εντός έδρας. Με αυτή τη λογική, άλλωστε, μπήκε και στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Αντόνιο Κόντε, παίρνοντας από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή Τσέλι την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο 2ο λεπτό ήρθε η πρώτη ευκαιρία από τον Μποριέλο και στο 17' η Γιούβε
έκανε το 0-1 με ένα εκπληκτικό πλασέ του Βούτσινιτς, που σχεδόν ήταν... πλάτη με το τέρμα, μετά από πάσα του Πίρλο. Το γρήγορο γκολ έκανε πιο εύκολο το έργο των Μπιανκονέρι καθώς η Νοβάρα δεν μπορούσε, πλέον, να κλειστεί στην άμυνα της και με βάση την εικόνα του αγώνα ήταν θέμα χρόνου το δεύτερο γκολ που θα τελείωνε το ματς. Αυτό, τελικά, ήρθε στο 40' με την κεφαλιά-ψαράκι του Μποριέλο μετά από ωραία μπαλιά του Τζιακερίνι.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μποριέλο έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά αλλά στο 51' ήρθε το 0-3 με το πλασέ του Βιντάλ στην επαναφορά, μετά την απόκρουση του Φοντάνα σε πλασέ του Βούτσινιτς. Ολα είχαν κριθεί πλέον και μετά το 0-4 στο 64' με το σουτ του Μαυροβούνιου εντός περιοχής, ξανά μετά από απόκρουση του Φοντάνα.

Ο Κόντε έβγαλε τους Βιντάλ-Μαρκίζιο-Βούτσινιτς για να τους ξεκουράσει, ο Ελία που πήρε χρόνο συμμετοχής έχασε δύο τετ α τετ, ο Πίρλο στις καθυστερήσεις σημάδεψε το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ και η Γιουβέντους χωρίς να κουραστεί πήρε τη νίκη με το 0-4.

Η Μεγάλη Κυρία -που την Τετάρτη υποδέχεται την Λέτσε στο Juventus Stadium- παραμένει στο +3 από την Μίλαν και θέλει δύο νίκες στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν για να στεφθεί πρωταθλήτρια!

Οι συνθέσεις
Νοβάρα (Ατίλιο Τεσέρ): Φοντάνα, Τζέμιτι, Λισούτσο, Ντελαφιόρε (46' Γκαμπριέλ Σίλβα), Πάτσι, Γκαρσία, Πορκάρι, Πέσκε, Ριγκόνι, Ματζαράνι (67' Ραντοβάνοβιτς), Καράτσιολο (51' Μοριμότο).

Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Βιντάλ (56' Παντοΐν), Πίρλο, Μαρκίζιο (60' Ντε Τσέλιε), Τζιακερίνι, Μποριέλο, Βούτσινιτς (65' Ελία).
Keywords
Τυχαία Θέματα