ΣXEΣΕΙΣ: Η Σεληνιακή συμβατότητα

22:02 9/3/2012 - Πηγή: 24wro
Η συσχέτιση των Σεληνιακών θέσεων είναι πολύ πιο ουσιώδης σε μια σύγκριση ωροσκοπίων...
Αντίθετα με τη «συνήθη» σύγκριση των Ηλιακών ζωδίων, (που μάλλον γίνεται χάριν ... πρακτικής ευκολίας), η συσχέτιση των Σεληνιακών θέσεων είναι τελικά πολύ πιο καθοριστική σε μια συναστρία, ιδιαίτερα στο κατά πόσον δύο άτομα μπορούν να συμβιώσουν στον ίδιο χώρο.

Η θέση της Σελήνης στα ζώδια περιγράφει εκτός των άλλων την «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» του περιβάλλοντος μας και κατ’ επέκταση το τι χρειαζόμαστε
για να νοιώσουμε άνετα και ασφαλείς.

Είναι φυσικό λοιπόν δύο «αταίριαστες» Σελήνες να δημιουργούν ενοχλήσεις σε μια συμβίωση (και όχι μόνον), χωρίς να «φταίει» καμιά τους.

Αντίθετα δύο συμβατές Σελήνες μπορούν να καλύψουν πολλές από τις ελλείψεις μιας σχέσης και γι αυτό θεωρούνται δείκτες «πρώτης γραμμής».

Οι πιο «δύσκολες» σε συνεργασία Σελήνες είναι πρακτικά εκείνες που τετραγωνίζονται είτε σε μοίρες, είτε μόνον ζωδιακά.
Για παράδειγμα μια-κατά κοινή ομολογία-ευαίσθητη Σελήνη στον Καρκίνο είναι πολύ δύσκολο να συμβιώσει με μια «αγωνιστική» Σελήνη στον Κριό.

Και μια Σελήνη στον Ταύρο, που συνήθως γίνεται ευτυχής όταν καλύπτει τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες, δεν είναι εύκολο να αποδεχθεί ως πρώτη προτεραιότητα τις θεωρητικές προσεγγίσεις και το ...ανικανοποίητο μιας Σελήνης στον Υδροχόο.

Βέβαια πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις που συνήθως οφείλονται σε τετράγωνα της Σελήνης με τον Ήλιο η κάποιον πλανήτη που το ένα από τα δύο άτομα μπορεί να έχει στο γενέθλιο χάρτη του.

Στις ενότητες που ακολουθούν με οδηγό τη Σελήνη περιγράφω τις ιδιαιτερότητες των «τετραγωνισμένων» ζωδιακών θέσεων. Και βέβαια στη θέση της Σελήνης μπορείτε να βάλετε τον Ήλιο, τον Ωροσκόπο η ακόμη και τους «προσωπικούς» πλανήτες, δηλαδή τον Ερμή, την Αφροδίτη και τον Άρη.

Οι «ασύμβατες» Σελήνες

Α. Τα τετράγωνα στα μεταβλητά ζώδια

Συναστριακά είναι μάλλον η πιο «εύκολη» περίπτωση, αφού η προσαρμοστικότητα των ζωδίων, επιτρέπει μια ομαλότερη-αν και με ασταθείς η κυμαινόμενες συνθήκες- συμβίωση.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν λείπουν, ιδιαίτερα ανάμεσα σε ζωδιακές θέσεις που είναι «τετραγωνισμένες».
Μια Σελήνη στην Παρθένο είναι δύσκολο να συμβιβαστεί με τα ...παιχνιδίσματα της Σελήνης στον Τοξότη αλλά και με την εντελώς διαφορετική αίσθηση για την τάξη και την οργάνωση. Και αντίστροφα, η Σελήνη στον Τοξότη νοιώθει πως περιορίζεται βάναυσα από τους νόμους, τους κανόνες και τις ...ιδιοτροπίες της Παρθένου.

Η Σελήνη στους Διδύμους συμμετέχει και συχνά σπαταλιέται στην καθημερινότητα, κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί ούτε η Σελήνη στην Παρθένο, που θέλει λιγότερα λόγια, ησυχία και περισσότερη δουλειά, ούτε βέβαια εκείνη των Ιχθύων, που στην ...έσχατη άμυνα της αποσύρεται στο δικό της πιο εσωτερικό κόσμο.

Η αδράνεια, το κλίμα μυστηρίου και η ...αδιαφορία για τα εγκόσμια της Ιχθυακής Σελήνης δεν αρέσουν βέβαια ούτε στις Σελήνες του Τοξότη η των Διδύμων, που αφού π
Keywords
Τυχαία Θέματα