Ρεύμα ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Ραγκούσης

09:43 13/3/2012 - Πηγή: 24wro
Σε πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ρεύματος ανανέωσης εντός του ΠΑΣΟΚ προχώρησε...
οΓιάννης Ραγκούσης, με δήλωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην πλαφόρμα του με τίτλο «προχωράμε» κάνει λόγο για «ριζική ανανέωση και αλλαγή της δημοκρατικής παράταξης και του πολιτικού συστήματος, για να πάει η Ελλάδα
μπροστά».

«Με πίστη και πεποίθηση υποστηρίζω την ύπαρξη στην ελληνική κοινωνία ενός πλειοψηφικού ρεύματος που είναι και διατεθειμένο και έτοιμο να προχωρήσει σε ένα νέο ξεκίνημα. Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε ιστορικό κατώφλι. Στο χέρι μας είναι να αντιγυρίσουμε εθνική αυτοπεποίθηση και περηφάνια στη χλεύη και στην ταπείνωση. Κι αν μοιάζουνε "σβησμένες όλες οι φωτιές οι πλάστρες μες στη χώρα", χρέος μας είναι να βάλουμε τώρα τον δείκτη του ρολογιού στη χαραυγή μιας νέας αφετηρίας» γράφει.

Ο κ. Ραγκούσης τονίζει ότι «η κρίση - να γίνει τώρα ευκαιρία για πολίτες και πολιτικούς που θα πρωταγωνιστήσουν στην εξυγίανση και στην αναγέννηση. Όχι άλλους πρωταθλητές οβιδιακών μεταμορφώσεων»!

«Είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι είναι ισχυρότατες μέσα στην ελληνική κοινωνία οι δυνάμεις που πιστεύουν σε έναν ανθρωπισμό που δεν είναι λαϊκισμός, σε έναν ορθολογισμό που έχει τη δύναμη και αναλαμβάνει την ευθύνη των αναγκαίων αλλαγών. Το παλαιό μοντέλο ανάπτυξης, δημοσιονομικής διαχείρισης και διακυβέρνησης έχει εκπνεύσει. Θα εκπνεύσει άραγε μαζί του και η δημοκρατία μας στο ζόφο της βίας και της παρακμής; Ή θα συμπλεύσουν οι δυνάμεις που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, στην ανάγκη των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, σε ένα ριζοσπαστικό κέντρο, βαδίζοντας τον μόνο φιλολαϊκό, τον μόνο πατριωτικό δρόμο, εκείνον της ρήξης με το παρελθόν και των αναγκαίων τομών στο σήμερα, στοχεύοντας στο «κέντρο» των προβλημάτων;» προσθέτει.
Keywords
Τυχαία Θέματα