Ρεάλ – Μπαρτσελόνα, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!

10:40 16/4/2011 - Πηγή: 24wro
Όταν οι δύο κορυφαίες ομάδες του κόσμου αναμετρώνται, όταν φτάνει η στιγμή...
που καρτερικά περιμένει όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, τα λόγια και οι εισαγωγές είναι περιττές!


Η πεντάρα του πρώτου γύρου δεν ξεχνιέται για τη Ρεάλ Μαδρίτης και αποτελεί άλλον έναν λόγο να θέλουν άπαντες στην πρωτεύουσα να επικρατήσουν της μισητής Μπαρτσελόνα. Πρώτος απ’ όλους ο Ζοσέ Μουρίνιο, που ξέρει από μέσα του ότι ο πρώτος στόχος (και δεύτερος μεγαλύτερος μετά το Τσάμπιονς Λιγκ) χάθηκε και θέλει να αποδείξει ότι η ομάδα του είναι τουλάχιστον ισάξια των πρωταθλητών.
Λένε πολλοί ότι είναι
το πιο αδιάφορο παιχνίδι από τα τέσσερα συνολικά που θα παιχτούν μεταξύ των δύο ομάδων! Δεν έχουν κι άδικο! Όχι για τους γηπεδούχους όμως, αφού μετά την πεντάρα, αν ηττηθούν και μέσα στο «Μπερναμπέου», με τι ψυχολογία θα πάνε στις υπόλοιπες συναντήσεις;


Το θετικό για τον Μουρίνιο είναι ότι δεν θα έχει προβλήματα τραυματισμών. Όπως όλες οι ομάδες του, έτσι κι αυτή διαθέτει εξαιρετική φυσική κατάσταση, πολύ καλύτερη του αντιπάλου της, ενώ είναι και φρέσκια, παρά τα συνεχόμενα παιχνίδια! Ο Πορτογάλος θα επιλέξει τη καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και φαίνεται πως σε αυτή, δεν θα βρίσκονται οι Ντι Μαρία και Μπενζεμά, που θα βρίσκονται στον πάγκο. Αντεμπαγιόρ και Μαρσέλο μοιάζουν να είναι τα φαβορί!
Μόνιμα απόντες οι Ντιαρά και Πέδρο Λεόν, τις περισσότερες φορές και ο Γκρανέρο, αλλά αυτοί σχεδόν δεν υπολογίζονται ούτε από τον «Special One».

Η Μπαρτσελόνα από την άλλη, έχει αρκετά προβλήματα, με πρώτο και μεγαλύτερο αυτό του αρχηγού της, του Κάρλες Πουγιόλ. Ο μακρυμάλλης αμυντικός είναι πολύ πίσω από φυσική κατάσταση και τη θέση του θα καλύψει ο Μπούσκετς. Υπάρχει και ο Μιλίτο βέβαια, αλλά δείχνει να μην υπολογίζεται πολύ από τον Γκουαρντιόλα. Λιγότερο σημαντικό το πρόβλημα με τον Αμπιντάλ, αφού εκεί υπάρχει και ο Αντριάνο, αλλά και ο Μάξγουελ.
Τα προβλήματα συνεχίζονται όσο ανεβαίνουμε προς την κορυφή, αφού στο κέντρο ελλείψει του Ματσεράνο που είναι τιμωρημένος, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πλην του Αφελάι, αν σκεφτούμε ότι Τσάβι, Ινιέστα και Κεϊτά θα είναι βασικοί. Ψιλοανέτοιμος και ο Πέδρο, αλλά μάλλον θα ξεκινήσει. Απών φυσικά και ο Μπόγιαν, που δένει τα χέρια του Γκουαρντιόλα στην επίθεση.

Βέβαια, η ενδεκάδα της θα έχει την ίδια συνταγή του 5-0 του πρώτου αγώνα και στόχος δεν είναι άλλος από το να δείξουν στους «αιώνιους» ποιος είναι το αφεντικό… Πάντως, είναι σίγουρο ότι ο Γκουαρντιόλα θα ρίξει το βάρος στα υπόλοιπα παιχνίδια, αφού και να χάσει η Μπάρτσα, δύσκολα θα χάσει και τον τίτλο του πρωταθλητή!

*Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο 42χρονος Θέσαρ Φερνάντεθ, που σφυρίζει από το 2000 στην 1η κατηγορία της Ισπανίας, αλλά πρώτη φορά θα σφυρίξει ντέρμπι αιωνίων.

Στο «Μπερναμπέου» η Ρεάλ έχει με τον Φερνάντες δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες με Μπέτις (0-0, το 2007) και με Ατλέτικο (0-0, το 2005). Μακριά από το «Μπερναμπέου», οι Μαδριλένοι έχουν πέντε νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες.
Keywords
Τυχαία Θέματα