Πυρά Γκρουέφσκι σε Ε.Ε. και Ελλάδα για την ονομασία

10:16 21/10/2011 - Πηγή: 24wro
Για μονομερείς πιέσεις προς την ΠΓΔΜ να δώσει λύση στο θέμα της ονομασίας με οποιοδήποτε...
τίμημα κατηγορεί τη Διεθνή Κοινότητα και κυρίως την Ε.Ε. ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι.

Παράλληλα ο κ.Γκρούεφσκι κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι αποφεύγει να ασκήσει την παραμικρή πίεση προς την Ελλάδα σχετικά με το ίδιο ζήτημα. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ
υποστήριξε ότι η «νέα τακτική μεμονωμένων ατόμων ή μέρους της Διεθνούς Κοινότητας να ασκούνται πιέσεις στη χώρα» είναι λανθασμένη και δεν πρόκειται να αποφέρει το επιδιωκόμενο, αλλά μάλιστα θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κατηγόρησε ακόμη την Ελλάδα ότι τους τελευταίους μήνες, με αφορμή την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει, αποφεύγει τις συναντήσεις για το θέμα του ονόματος. Πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις που προηγήθηκαν μεταξύ κυβερνητικών παραγόντων των δύο χωρών, δεν είχαν κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο και έγιναν για το θεαθήναι.

«Πιστεύουν ότι εάν εγώ και η κυβέρνηση αποδεχθούμε κάποια από τις ελληνικές προσεγγίσεις για επίλυση του ονόματος, τότε λύνεται το πρόβλημα αυτό. Ακριβέστερα πιστεύουν ότι με τη στήριξή μας θα προκύψει ένα επιτυχές δημοψήφισμα. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος» είπε ο κ. Γκρουέφσκι.

« Στόχος τους είναι η απαξίωσή μας ενώπιον της κοινής γνώμης. Αναμένουν από εμάς να απαντήσουμε με αποδοχή λύσης με κάθε τίμημα ώστε να χαλαρώσουν αυτού του είδους οι έξωθεν επικρίσεις. Η τακτική αυτή μάς είχε προαναγγελθεί έμμεσα -κάποτε και άμεσα- και δεν είναι σημαντικό ποιος την έχει επινοήσει, μεμονωμένα άτομα στις Βρυξέλλες ή και πιο μακριά. Βλέπουμε τα αποτελέσματα. Η τακτική εφαρμόζεται», πρόσθεσε ο κ.Γκρούεφσκ

Ο κ. Γκρουέφσκι τονίζει ότι η Ελλάδα «πουλάει παραμύθι» ότι καταβάλλει προσπάθειες για την επίλυση του θέματος της ονομασίας. «Με την τακτική της αυτή, η Ελλάδα, επιδιώκει να μεταφερθεί όλη η πίεση προς εμάς», ανέφερε.


Keywords
Τυχαία Θέματα