Πτωχό Γηροκομείο με πλούσιο Αρχιμανδρίτη

22:26 16/1/2012 - Πηγή: 24wro


Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει το διαχρονικό οικονομικό έγκλημα...
το οποίο -καταγγέλλεται ότι- συντελείται στο ευαγές Ίδρυμα του «Γηροκομείου Αθηνών».

Συνολικά χρέη που ξεπερνούν τα 23 εκατομμύρια ευρώ, 150 απλήρωτοι εργαζόμενοι, οίκοι ευγηρίας υπό κατάρρευση, τρόφιμοι οι οποίοι αναγκάζονται να διαβιούν υπό συνθήκες «κατοχής», αλλά και σφοδρότατες καταγγελίες μελών του Δ.Σ. για οικονομική κακοδιαχείριση και καταστρατήγηση των διατάξεων του Καταστατικού από την πλευρά της Διοίκησης αποτελούν τη μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη, η πιο λαμπερή, περιλαμβάνει υπεράκτιες
εταιρείες, οι οποίες εμφανίζονται να εισπράττουν υπέρογκα εμβάσματα, προκειμένου να προχωρήσουν σε ανακαινίσεις «περιπτέρων», οι οποίες, όμως, δεν έγιναν ποτέ, αλλά και ορισμένα μέλη της νυν διοίκησης (προεξέχοντος του αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα) τα οποία φέρονται να αποκτούν οικόπεδα-φιλέτα στα βόρεια προάστια της Αττικής, κληρονομώντας βαθύπλουτους εκλιπόντες-συγγενείς συνεργατών τους.

Υπέρογκα χρέη

Μια από τις πλέον πρόσφατες αλλά όχι τελευταίες δικαστικές μάχες για την «πρωτοκαθεδρία» στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Ελεήμονος Εταιρείας» με τα 800 μισθώματα και την αμύθητη ακίνητη περιουσία, η οποία -ως φαίνεται- έχει κατασπαταληθεί, έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Πρώην μέλη του Δ.Σ. προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας τον διορισμό προσωρινής διοίκησης και καταγγέλλοντας τον Προκόπιο Μπούμπα αλλά και τα λοιπά στελέχη για κακοδιαχείριση των πόρων του γηροκομείου.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αλυσιδωτές αντιδράσεις, που οδήγησαν σε αποκαλύψεις «ένοχων» μυστικών του Ιδρύματος και σε οξείες -λεκτικές και όχι μόνο- αντιπαραθέσεις εντός και εκτός του ακροατηρίου, ξεκίνησε στις 22 Δεκεμβρίου του 2011.

Δύο τακτικά μέλη του Δ.Σ., οι κ.κ. Χρήστος Βασιλείου και Σάββας Πούλης, οι οποίοι είχαν αναλάβει τα καθήκοντά τους τον Νοέμβριο και τον Σεπτέμβριο αντίστοιχα, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, καταγγέλλοντας «αντικαταστατικές, αυθαίρετες και παράνομες» ενέργειες του Προκόπιου Μπούμπα αναφορικά με την οικονομική διαχείριση του Σωματείου. Το αποτέλεσμα ήταν το Δ.Σ. να μη διαθέτει νόμιμη συγκρότηση, καθώς αποτελούνταν από εννέα τακτικά μέλη και όχι από 11, όπως ορίζεται από τον νόμο.

Στην αίτηση που κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο κ. Βασιλείου και ακόμα έξι άτομα, ζητούσαν τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, αποτελούμενης από πρόσωπα που δεν ανήκουν στον στενό πυρήνα του επί πολλά έτη προέδρου του γηροκομείου και υπόδικου αρχιμανδρίτη.

Παράλληλα, κατήγγειλαν μια σωρεία από «παραλείψεις» και περίεργες «οικονομικές συμπεριφορές» της Διοίκησης, που καθιστούν -όπως λένε- αβέβαιη την περαιτέρω λειτουργία του Ιδρύματος, την τύχη των τροφίμων αλλά και των εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της «κακοδιαχείρισης».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η προσωρινή διαταγή δεν δόθηκ
Keywords
Τυχαία Θέματα