Ψυχρή, αυστηρή, κοιμάται λίγο, τρώει τα νύχια της, η Βασίλισσα!

22:26 14/12/2011 - Πηγή: 24wro
Η Βασίλισσα της... Ευρώπης", είναι "ψυχρή, αυστηρή ως γυναίκα" και θέλει "να περιστοιχίζεται από ξανθούς άνδρες και καλοξυρισμένους... με τους οποίους μοιράζεται τα ίδια φυλετικά γονίδια αλλά και την ίδια προσέγγιση απέναντι στην οικονομική κρίση: μείνε πιστός στους κανόνες"

Ποιά είναι αυτή η "Βασίλισσα"; Μα φυσικά η Άνγκελα Μέρκελ, όπως την περιγράφει το περιοδικό Newsweek που φιλοξενεί άρθρο αφιέρωμα στην καγκελάριο.

Επισημαίνεται ότι εγκατέλειψε τον πρώτο της σύζυγο Ulrich
Merkel παίρνοντας μαζί της μόνο το ψυγείο αλλά γίνεται λόγος και για τον νυν σύζυγό της Joachim Sauer, ο οποίος είναι λαμπρός επιστήμονας κβαντικής χημείας, αγαπά τον Βάγκνερ και την ορειβασία ενώ αποκαλείται ως «Φάντασμα της Όπερας» καθώς ζει στη σκιά της καγκελαρίου... σχεδόν άφαντος.

Όσον αφορά στην πολιτική της σταδιοδρομία, δεν δίστασε να κρατήσει αποστάσεις από τον άνθρωπο που την εμπιστεύτηκε και την ανέδειξε, τον μέντορά της Χέλμουτ Κολ που την αποκαλούσε «Το Κορίτσι», ενώ η ίδια γνωρίζοντας ότι οι Γερμανοί μισούν το χάος και την αταξία δήλωσε στη Βουλή «αν το ευρώ αποτύχει, τότε θα αποτύχει και η Ευρώπη». Ωστόσο, όπως γράφει το δημοσίευμα η καγκελάριος δεν το πιστεύει αυτό και ό,τι κάνει έχει σκοπό να διαφυλάξει τα γερμανικά συμφέροντα.

Όπως τονίζεται στο άρθρο, η ίδια η Μέρκελ σε αντίθεση με τον μέντορά της, είναι πολύ καχύποπτη απέναντι στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και μισεί το παρατσούκλι «Μερκοζί» που τους έχει αποδώσει ο Τύπος. Κοιμάται λίγο, τρώει τα νύχια της, στέλνει διαρκώς sms. Μία τρομακτική μελέτη για τη μοναξιά του ηγέτη!».
Keywords
Τυχαία Θέματα