Ψάχνουν την καλύτερη ευκαιρία για να βγούμε απο το ευρώ!

10:21 13/1/2012 - Πηγή: 24wro
Το ρίσκο, που θα προέκυπτε απο μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας απο το ευρώ, θα ήταν...
σημαντικά μικρότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν, αναφέρουν δυο νομοθέτες της Μέρκελ.

«Δεν αναμειχθήκαμε στην υπόθεση της Ελλάδας από συμπόνια, αλλά από το φόβο για τις συνέπειες που μπορεί να είχε για τη νομισματική ένωση η χρεοκοπία
της», δηλώνει σε τηλεφωνική συνέντευξη ο Μίχαελ Μέιστερ, ο αναπληρωτής αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδος των Χριστιανοδημοκρατών.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από το ευρώ, καθώς παλεύει να γίνει ανταγωνιστική, αλλά δεν τα καταφέρνει», ανέφερε σε χθεσινή του συνέντευξη ο Μίχαελ Φουκς, ο άλλος αναπληρωτής αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδος των Χριστιανοδημοκρατών.

Η Ελλάδα ήταν η ειδική περίπτωση, που έδειξε κατά πόσο τα υπόλοιπα κράτη – μέλη πληρούν των προδιαγραφών για να φέρουν εις πέρας ένα σχέδιο διάσωσης, λένε οι Γερμανοί.

Πως μπορεί κανείς να εμπιστευτεί την άτυπη, οικονομική, κεφαλή της Ε.Ε. σε ένα κράτος, το οποίο διοικούν άνθρωποι που δεν αναγνωρίζουν ποιες είναι οι ιδέες που έστησαν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα; Ας μη ξεχνάμε πως η πρώτη – πρώτη ένωση (η ΕΚΑΧ) έγινε για να έχει η Γαλλία τη σιγουριά πως η Γερμανία δεν θα «υποτροπιάσει» μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο…

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα