Ψάχνουν ανάχωμα στο κύμα μεταναστών από τη Συρία

04:24 20/9/2012 - Πηγή: 24wro

Τις κινήσεις για τη θωράκιση των συνόρων της Ελλάδας απέναντι στο τσουνάμι...

μετανάστευσης που αναμένεται από τη Συρία συνεχίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Χθες, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα Kerim Uras, στην έδρα του υπουργείου, στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην παράνομη
μετανάστευση και τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα αυτό, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, οι οποίες δημιουργούν κλίμα ανησυχίας για την ενδεχόμενη πρόκληση μείζονος ανθρωπιστικής κρίσης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Από την πλευρά του ο Ελληνας υπουργός επεσήμανε στον Τούρκο πρέσβη ότι η εικόνα στο χερσαίο τμήμα των ελληνοτουρκικών συνόρων έχει βελτιωθεί αισθητά το τελευταίο διάστημα, αλλά και ότι χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία της Τουρκίας στην αποτροπή μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα. Τόνισε επίσης ότι απαιτείται εντατικοποίηση των προσπαθειών της Τουρκίας στα θαλάσσια σύνορα, λόγω της σημαντικής αύξησης των ροών παράνομης μετανάστευσης.

Η συζήτηση κινήθηκε σε θετικό κλίμα. Τόσο, που ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα απηύθυνε προς τον Νίκο Δένδια πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία στο προσεχές διάστημα.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα