Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν πολλά ιδιωτικά νοσηλευτήρια στην Πάφο

14:38 28/12/2012 - Πηγή: 24wro
Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν πολλά ιδιωτικά νοσηλευτήρια της Επαρχίας Πάφου...
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάφου Ευστάθιος Ευσταθίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως οι πληρότητες στις ιδιωτικές κλινικές της Επαρχίας Πάφου κυμαίνονται στο 5% με 10%, δηλαδή δεν είναι βιώσιμες και ορισμένες μάλιστα κινδυνεύουν με κλείσιμο.

Ο κ. Ευσταθίου ανέφερε πως ο ιδιωτικός τομέας απειλείται με τις «άκομψες ενέργειες» του Υπουργείου Υγείας, το οποίο, όπως είπε, έσπρωξε όλους τους δικαιούχους και μη δικαιούχους στα
κρατικά νοσηλευτήρια λόγω και της οικονομικής κρίσης. Πρόσθεσε επίσης, πως και στις άλλες επαρχίες δοκιμάζονται σκληρά τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις ότι το κόστος για παροχή υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα είναι δυσβάσταχτο, ο κ. Ευσταθίου είπε ότι αυτό αποτελεί μύθο και δήλωσε πως οι τιμές στις ιδιωτικές κλινικές είναι χαμηλότερες από το πραγματικό κόστος. Πρόσθεσε ακόμη, πως ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος έχει «υποχρεώσει» τους ιδιώτες ιατρούς να μειώσουν τις αμοιβές τους σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν.

Ανέφερε ακόμη πως το Υπουργείο Υγείας υπολογίζει το κόστος με συγκεκριμένη μέθοδο και είπε πως η περαιτέρω μείωση των τιμών δεν πρόκειται να επιλύσει το διαρθρωτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Κάλεσε επίσης το Υπουργείο Υγείας να λάβει μέτρα και «να μην αποφεύγει επιμελώς να κοστολογεί τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο δημόσιο».
Αυτή την στιγμή στην Επαρχία Πάφου λειτουργούν πέντε Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάφου παραδέχτηκε πως υπάρχουν συγκεκριμένα εξειδικευμένα ιδιωτικά κέντρα εκτός Επαρχίας Πάφου με υψηλά κόστη, ωστόσο, όπως είπε, τα κόστη της μέσης ιδιωτικής νοσηλείας κυμαίνονται σε λογικά πλαίσια.

tsantiri.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα