Προτάθηκε ο Βίκτορ Φερνάντεθ στον Ολυμπιακό

12:54 23/5/2012 - Πηγή: 24wro

Ακόμα ένα όνομα προπονητή από την Ιβηρική Χερσόνησο ήρθε να προστεθεί στην ούτως ή άλλως μακροσκελή λίστα των... ιθυνόντων του Ολυμπιακού αναφορικά με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας του Πειραιά.

Ο λόγος για τον Βίκτορ Φερνάντεθ, ο οποίος σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, βρίσκεται στο «στόχαστρο» του Ολυμπιακού
και μάλιστα, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από την Ισπανία, έχει προχωρημένες επαφές με τους διοικούντες τον πειραϊκό σύλλογο.

Ο 52χρονος - γεννημένος στην Σαραγόσα τον Νοέμβριο του 1960 - Ισπανός τεχνικός αυτή την περίοδο δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο από καμία ομάδα, με τον τελευταίο του «σταθμό» να είναι η Μπέτις, στην οποία εργάστηκε το δεύτερο μισό της σεζόν 2009-2010. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως σχολιαστής στην ισπανική τηλεόραση.

Το παλμαρέ ωστόσο, του Φερνάντεθ είναι εντυπωσιακό, καθώς στις αρχές της δεκαετίες του ’90 θεωρήθηκε στην πατρίδα του ως ένας από τους πλέον εξελίξιμους προπονητές!

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως συνεργάτης του Σέρβου, Ράντομιρ Άντιτς στην Σαραγόσα, ενώ ανέλαβε ως πρώτος προπονητής της ομάδας της γενέτειράς του το 1991 σε ηλικία μόλις 31 ετών!

Η εκπληκτική για εκείνη την εποχή Σαραγόσα, η οποία κατέκτησε υπό τις οδηγίες του, τόσο του κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης (1995 κόντρα στην Άρσεναλ), όσο και το κύπελλο Ισπανίας (1994), θεωρείται δικό του «δημιούργημα»…

Έχει εργαστεί ακόμα σε Τενερίφη, Θέλτα (κατέκτησε μαζί της το κύπελλο Intertoto το 2000) και Μπέτις, ενώ την σεζόν 2004-2005 βρέθηκε στην άκρη του πάγκου της Πόρτο παίρνοντας την θέση του Ζοσέ Μουρίνιο!

Ο Φερνάντεθ έχει μάνατζερ, όπως και ο Ερνέστο Βαλβέρδε (και όχι μόνο…) τον Ινιάκι Ιμπάνιεθ, ο οποίος προφανώς είναι ο άνθρωπος που πρότεινε στην διοίκηση των «ερυθρόλευκων» τον 52χρονο προπονητή. Ούτως ή άλλως στην Πλατεία Αλεξάνδρας εκτιμούν τον συγκεκριμένο μάνατζερ, οπότε δεν αποκλείεται οι πληροφορίες των Ισπανών να έχουν βάση…

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Ιβηρική Χερσόνησο, ο Φερνάντεθ – μαζί με τον εκπρόσωπό του – θα βρεθούν τις προσεχείς μέρες στην Ελλάδα (σ.σ. δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί ακόμα κι απόψε) προκειμένου να συζητήσουν με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας των νταμπλούχων.

Στον Ολυμπιακό φαίνεται να έχουν ως προτεραιότητά τους κάποιον εκ των Κούπερ, Σόλιντ ή Μαρτίνεθ, δεν αποκλείεται ωστόσο, όσο περνούν οι μέρες ν’ ανεβαίνουν στη λίστα ονόματα κι άλλων προπονητών, όπως αυτό του Βίκτορ Φερνάντεθ…
onsports.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα