Προς... κόψιμο οι μισθοί των εφημέριων

01:51 16/7/2011 - Πηγή: 24wro

Την αποδέσμευση εκκλησιαστικών ακινήτων αποφασίζουν οι ιεράρχες...



Συνεδρίασαν για άλλη μία φορά, στο υπουργείο Παιδείας, τα μέλη της μικτής επιτροπής Εκκλησίας - Πολιτείας, που συζητούν τα εκκρεμή ζητήματα όπως είναι -μεταξύ άλλων- η εκκλησιαστική εκπαίδευση, η αποδέσμευση ακινήτων της Εκκλησίας, κ.λπ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε και το θέμα των δύο μισθών που παίρνουν εφημέριοι, οι οποίοι μπορεί να εργάζονται παράλληλα,
για παράδειγμα, ως εκπαιδευτικοί ή γιατροί, ή σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Όλοι αυτοί, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να διακοπεί η μία μισθοδοσία χωρίς να έχει ληφθεί επ’ αυτού οριστική απόφαση.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν τα προεδρικά διατάγματα που αναμένεται να υπογραφούν για την αποδέσμευση δεκάδων ακινήτων της εκκλησίας, η οποία προτίθεται να τα «εκμεταλλευθεί» και τα έσοδά τους θα διατεθούν υπέρ του δοκιμαζόμενου από την οικονομική κρίση λαού. Άλλωστε, αυτό περιλαμβάνεται σε όσα συζήτησαν και συμφώνησαν, πρόσφατα, οι ιεράρχες με τον υπουργό Οικονομικών, που τους επισκέφθηκε στη μονή Πετράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα